sliderΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Με το Πανεπιστήμιο στο επίκεντρο, η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (video)

Οι εξελίξεις με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου, τέθηκαν ως προβληματισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο, που όπως φαίνεται, συνεδρίασε για τελευταία φορά σήμερα Δευτέρα 22 Ιουλίου, υπό την παρούσα του σύνθεση.

Έτσι, δημοτικοί σύμβουλοι που δεν συμμετέχουν στη νέα σύνθεση, πήραν το λόγο και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στους συναδέλφους τους.
Να σημειωθεί πως η σημερινή συνεδρίαση αφορούσε σε επείγοντα θέματα, που έχουν στενές ημερομηνίες και έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο για να προχωρήσουν.


Η συνεδρίαση ξεκίνησε με αναφορές του κ. Δημήτρη Τραπεζιώτη για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά τη διάρκεια της οποίας εστίασε στην αυτονομία της Τ/Α και την σημασία της αποκέντρωσης ενώ ως προς το πρόσωπο του, δεν απέκλεισε κάποια στιγμή στο μέλλον να ξαναβρεθεί στα έδρανα της αίθουσας…

Με έμφαση οι κ. Καζαντζής και Μερμίγκης, έθεσαν το θέμα των εξελίξεων με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου. Ειδικότερα ο πρώτος ζήτησε να υπάρξουν κινήσεις, ώστε να “μην μας προλάβουν οι εξελίξεις” , ενώ ο επικεφαλής του “Ανυπότακτου Αγρινίου” έθεσε μια σειρά από ζητήματα, όπως πχ η στελέχωση τον νέων Τμημάτων της Γεωπονικής Σχολής, οι υποδομές της, οι ενέργειες της Συγκλήτου κλπ.

Διαβάστε Επίσης

Θέματα καθημερινότητας, όπως πχ των στεγάστρων στα κοιμητήρια, της κατάστασης των δημοτικών γηπέδων , της δακοκτονίας κλπ έθεσαν ακόμη Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που έλαβαν σχετικές απαντήσεις.

Προβληματισμός επικράτησε σχετικά με το θέμα της διετούς υποχρεωτικής εκπαίδευσης των νηπίων. Όπως τονίστηκε η ισχύς του μέτρου αυτού, προκαλεί προβλήματα σε ευαίσθητες ηλικίες, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν τα κατάλληλα κτίρια.

“Δημιουργούνται αλυσιδωτά προβλήματα και προς το παρόν η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν δείχνει να ασχολείται. Θα έχουμε ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν” είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ενώ ο Σύμβουλος κ. Κολοβός, που είναι και προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζήτησε από την δημοτική αρχή τη νέα περίοδο, να θέσει ως προτεραιότητα την ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου, χαρακτηρίζοντας “ντροπή” τη σημερινή κατάσταση.

Ως προς το Πανεπιστήμιο, ο κ. Παπαναστασίου, αναφέρθηκε στο ιστορικό των εξελίξεων των τελευταίων εβδομάδων , καταγγέλλοντας μάλιστα αντιπερισπασμό της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Είπε συγκεκριμένα πως το θέμα με τη μεταφορά του Τμήματος ΔΠΝΤ ηγέρθηκε μετά τις εξελίξεις με τη Νομική Σχολή της Πάτρας, κάτι που δεν είναι καθόλου τυχαίο…

Είπε ακόμη πως θα ακολουθήσουν μια σειρά από ενέργειες μετά από τον δεκαπενταύγουστο, με τις παρατάξεις που θα συμμετέχουν στη νέα δημοτική περίοδο. Θα επιδιωχθεί συγκεκριμένα συνάντηση με την υπουργό Νίκη Κεραμέως, ενώ τονίστηκε πως ο δήμος θα πρέπει να μείνει σταθερός στην πάγια διεκδίκηση αυτόνομου Πανεπιστημίου δυτικής Ελλάδος.

“Μόνο έτσι θα σταματήσουμε να είμαστε όμηροι στις προθέσεις του κάθε πρύτανη” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαναστασίου, που ζήτησε από τους φορείς της περιοχής να εντείνουν τις πιέσεις τους, με αποστολή επιστολών στο υπουργείο κλπ.

Στην ίδια συνεδρίαση, από την παράταξη Ανυπότακτο Αγρίνιο, ζητήθηκε ενημέρωση σχετικά με την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων, ενώ ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης, ενημέρωσε σχετικά με την προετοιμασία του Ημιμαραθωνίου “Μιχάλης Κούσης”, με τους Συμβούλους της αντιπολίτευσης να εκφράζουν την ευχή να μην παρατηρηθούν τα περσινά προβλήματα, που αμαύρωσαν τη διοργάνωση.

Να σημειωθεί πως στο Συμβούλιο έγιναν αναφορές και στις στρεβλώσεις που έχουν προκληθεί με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, μέσω του Σχεδίου “Κλεισθένης” και όλοι βρίσκονται εν αναμονή του νομοσχεδίου του υπουργείου των Εσωτερικών που θα ενισχύσει την κυβερνησιμότητα στους δήμους.

Εκφράζονται όμως και φόβοι πως οι αλλαγές της νέας ηγεσίας του ΥΠΕΣ, θα οδηγήσουν σε συγκέντρωση υπερεξουσιών στους δημάρχους και θα αποδυναμώσουν τα Δημοτικά Συμβούλια.

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button