Αυτοδιοίκηση

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου: Ένταση για τη μίσθωση εκτάσεων στο Διόνι Κατοχής

po-dimotiko-mesΈνταση προκλήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Μεσολογγίου, με αφορμή την μίσθωση 12.000 στρεμμάτων στην περιοχή Διόνι Κατοχής.

Η δημοτική αρχική δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης που κατήγγειλε μεθόδευση ώστε να παραχωρηθεί με απευθείας ανάθεση η έκταση σε συγκεκριμένη ομάδα παραγωγών, ενώ από την πλευρά ειδικότερα της παράταξης του Νίκου Μουρκούση προτάθηκε η έκταση να παραχωρηθεί δωρεάν με κοινωνικά κριτήρια.

H άποψη του δημάρχου Μεσολογγίου ήταν ότι η έκταση θα πρέπει να παραχωρηθεί κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στον συνεταιρισμό εκείνον, τα μέλη του οποίου είναι πραγματικοί παραγωγοί και μάλιστα κάτοικοι της Κατοχής και κατά ένα μικρό ποσοστό στον έτερο συνεταιρισμό που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον. Η πρόαση αντί δημοπρασίας να γίνει απευθείας ανάθεση θεωρήθηκε από την αντιπολίτευση ότι υπηρετεί προεκλογική σκοπιμότητα. Ο αντίλογος του Παναγιώτη Κατσούλη, όπως εξηγεί στο agriniopress.gr  έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο δήμος δεν λειτουργεί ως κερδοσκοπική επιχείρηση, αλλά με γνώμονα το συμφέρον της περιοχής και των παραγώγων.

«Ο δήμος δεν είναι Ανώνυμη Εταιρία. Οφείλει να διασφαλίσει το συμφέρον των πολιτών και ιδίως εκείνων που παράγουν. Δεν λειτουργούμε με τη λογική του κέρδους, αλλά με σκοπό να πάρει ο αγροτικός κόσμος, που εκφράζει την πλειοψηφία αυτού του τόπου, μεγαλύτερο μέρος των αγροτεμαχίων για να τα καλλιεργήσει και να έχουν  μεροκάματο και να μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι στον τόπο τους, τα παιδιά τους», δηλώνει ο κ. Κατσούλης.

Μετά την ένταση που δημιουργήθηκε το θέμα θα επανέλθει σε επόμενη έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για το τι τελικά θα γίνει και με ποια διαδικασία.

«Αντίλογος υπήρξε μόνο από την παράταξη του κ. Μουρκούση που ήταν αρνητικός αφού έβλεπε το όλο πράγμα ως προεκλογική πρακτική, ενώ κάθε άλλο παρά τέτοια είναι. Ακόμη και η ίδια η παράταξή του, στο τέλος διασπάστηκε και οι δύο ψήφισαν κατά και ο ένας υπέρ, με αποτέλεσμα ,λόγω αυτών των δύο αρνητικών ψήφων ,να μην περάσει η πρόταση.  Το θέμα θα επανέλθει με τη μορφή του έκτακτου τις επόμενες μέρες και πιστεύω πως θα έχει την κατάληξη εκείνη που ευνοεί το δημόσιο και το κοινωνικό συμφέρον», σχολιάζει στο agriniopress.gr  δήμαρχος Μεσολογγίου.

Τι λέει η παράταξη Μουρκούση

Με αφορμή τα πρόσφατα θλιβερά επεισόδια, που έλαβαν χώρα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με την μίσθωση, με απευθείας ανάθεση, 1200 στρεμμάτων γης στη θέση Διόνι Κατοχής, θέλουμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας για τις θέσεις και προτάσεις μας.

Η Δημοτική Αρχή μεθόδευσε την παραχώρηση αυτής της έκτασης, σε συγκεκριμένη ομάδα παραγωγών, χωρίς να υπάρξει πλατιά ενημέρωση των δημοτών Κατοχής, ώστε να εκφρασθούν οι προθέσεις όλων, όσων επιθυμούν να καλλιεργήσουν δημοτική γη. Σημειωτέον ότι, τα τελευταία χρόνια, η έκταση αυτή μισθωνόταν μέσω δημοπρασίας.

Η προεκλογική αυτή μεθόδευση, που θα ευεργετούσε λίγους, εις βάρος των συμφερόντων του συνόλου των κατοχιανών καλλιεργητών, δεν πέρασε μετά την αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης. Προφανώς, όλοι αντιλήφθηκαν την προεκλογική εκμετάλλευση του θέματος, που επεχείρησε η Δημοτική Αρχή του κ. Κατσούλη.

Ο συνδυασμός μας, αντιπρότεινε ξεκάθαρα, θαρραλέα και έντιμα, να γίνει πλατιά ενημέρωση των κατοχιανών και σύντομα να επανέλθουμε με έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ των 1200 στρεμμάτων, σε ομάδα καλλιεργητών που είναι ακτήμονες ή κατέχουν μικρούς αγροτικούς κλήρους.

   Ο συνδυασμός μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το συμφέρον των πολλών, χωρίς συμβιβασμούς και πάντα με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ισονομία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button