Δημοτικό Συμβούλιο: Εξαντλητική συζήτηση για την κατάργηση των ΕΛΤΑ (φωτο)

Δυσαρέσκεια Παπαναστασίου για την κριτική που δέχθηκε η δημοτική αρχή

Πριν από λίγη ώρα και έπειτα από εξαντλητικό διάλογο με μεγάλη πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, εξέφρασε την αντίθεση του στις καταργήσεις, υφιστάμενες και δρομολογημένες καταργήσεις υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε Αγιο  Κωνσταντίνο, Ματαράγκα και Παναιτώλιο.

Κατα τη διάρκεια της συζήτησης η δημοτική αρχή δέχθηκε κριτική από την αντιπολίτευση. Έγινε λόγος μεταξύ άλλων για «συνεχείς ήττες» της πόλης και του δήμου και πως η δημοτική αρχή δέχεται αδιαμαρτύρητα τέτοιου είδους αρνητικές εξελίξεις. Τονίστηκε ακόμη πως η κατάσταση με τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ έρχεται ως συνέχεια άλλων αρνητικών εξελίξεων που σχετίζονται με υποβάθμιση ή το κλείσιμο σχολικών μονάδων, απαξίωση σε δομές υγείας και παιδείας, σε κλείσιμο τραπεζών κλπ.


Ειδικότερα ο κ. Καψάλης της μείζονος αντιπολίτευσης τόνισε πως σαφώς υπάρχει μερίδιο ευθύνης στη δημοτική αρχή, ενώ ο κ Ζέρης ζήτησε να αφυπνιστούν οι τοπικές κοινωνίες και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ιδιαίτερη αναφορά στον κοινωνικό χαρακτήρα των ΕΛΤΑ στα χωριά, έκανε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Γκρίζης.

Ο δήμαρχος Αγρινίου εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την κριτική, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «σε λίγο θα με κατηγορήσετε γιατί βρέχει στην Αθήνα!». Σημείωσε πως το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στον δήμο Αγρινίου αλλά σε πάνω απο 160 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα υπογραμμίζοντας την προσωπική του συμβολή ως μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, για το ψήφισμα που εξέδωσε η Ένωση και που ήδη έχει υποβληθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού ώστε να βρεθεί πολιτική λύση στο ζήτημα.

Ο κ. Παπαναστασίου μάλιστα, θέλησε να υπενθυμίσει ποια ήταν η κυβέρνηση που μετέφερε τα ΕΛΤΑ στο υπερταμείο αλλά και ποια ήταν εκείνη που ιδιωτικοποίησε τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ που μόλις πριν λίγες μέρες πέρασαν ξανά στον έλεγχο του δημοσίου. Κατηγόρησε μάλιστα μερίδα της αντιπολίτευσης για λαϊκισμό, λέγοντας πως παλιότερα κανείς δεν κατηγόρησε τις προηγούμενες  δημοτικές αρχές για πολύ μεγαλύτερες «ήττες» που υπέστη η πόλη και ο δήμος. Συναίνεσε πάντως πως ο δήμος, εάν χρειαστεί,  να προχωρήσει την πίεση ακόμη περισσότερο, με τρόπους που θα επιλεγούν.

Στη συνεδρίαση αναγνώστηκε δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτου Ζαμπάρα, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία συντάχθηκε με το ψήφισμα της ΚΕΔΕ κατά του κλεισίματος των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ.

Να σημειωθεί τέλος πως μεγάλη μερίδα Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, υπερασπίστηκε τις πρωτοβουλίες του δημάρχου, ότι δηλαδή έθεσε το θέμα στο ανώτατο θεσμικά πλαίσιο.

Δείτε φωτορεπορτάζ από τη συνεδρίαση:

 

 

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου ΕΛΤΑ