Αυτοδιοίκηση

Δημοτικό Συμβούλιο: Αυτοί που φεύγουν-αυτοί που μένουν

po-dimotiko-27-1-14fΑναμφισβήτητα η μη κάθοδος της επί χρόνια αντιδημάρχου Ντίνας Κατσαρή με τον συνδυασμό του Παύλου Μοσχολιού, είναι μια από τις πιο “ηχηρές” περιπτώσεις νυν Δημοτικών Συμβούλων που δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η απόφαση αυτή της κ. Κατσαρή που ήταν πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στην παράταξη της έχει γίνει  γνωστή τις τελευταίες μέρες και σαφώς μπορεί να χαρακτηριστεί ως απώλεια για την παράταξη του Δημάρχου, αν και στην πολιτική κανείς δεν μπορεί να θεωρείται αναντικατάστατος, ενώ αποτελεί  μια επιλογή που έχει τα δικά της ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά και δεν σχετίζεται με την “κόπωση” της αντιδημάρχου που εδώ και χρόνια είναι στην κορυφή της προτίμησης των ψηφοφόρων.  Τα σενάρια πάντως συνεργασίας  της με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν στέκουν, αφού πρόκειται για ένθερμη υποστηρίκτρια του Καλλικράτη. Αντίθετα άρχισαν ήδη να διακινούνται σενάρια για την συμμετοχή της στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο με τον Απ. Κατσιφάρα και από την θέση της υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη.

Η κ. Κατσαρή είναι άγνωστο εαν θα είναι η μόνη που δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές του Μαΐου. Υπάρχουν μερικοί ακόμη νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι που προς το παρόν δεν έχουν δώσει την απάντηση τους στον κ. Μοσχολιό. Όπως η κ. Σαλακίδου, ή ο κ. Κοκκινοβασίλης  που επίσης το σκέφτεται. Πάντως, σχεδόν το σύνολο  των Συμβούλων της παράταξης Μοσχολιού, δηλαδή και οι Σύμβουλοι που προέρχονται από Δημοτικές Ενότητες, φαίνεται πως θα είναι και πάλι μαζί του.

po-dimotiko-symvoulio-31-10-20136Απώλειες όμως και πολύ πιο ηχηρές υπάρχουν από την μείζονα αντιπολίτευση και όσοι περίμεναν πως τον κ. Παπαναστασίου θα πλαισιώσουν οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αγρινίου, που είχαν μάλιστα υψηλά νούμερα σταυροδότησης, μάλλον θα διαψευστούν. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ιατρός κ. Ζήσης (πρώτος σε σταυρούς το 2010) δεν σκοπεύει να είναι υποψήφιος, όπως και ο επικεφαλής σήμερα της παράταξης Νίκος Καζαντζής. Πιθανά και η Γ. Μπόκα να μην είναι υποψήφια , ενώ επιφυλακτική  είναι προς το παρόν η στάση και του δραστήριου κ. Κοτρολού, που είναι και ο αρχαιότερος της παράταξης της ΝΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο.. Να θυμίσουμε πως μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου ο Κ. Καλαντζής πρόσφατα επίσης έχει δηλώσει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, αλλά η υποψηφιότητα Παπαναστασίου ανατρέπει τα δεδομένα. Πληροφορίες αναφέρουν πως και ο δικηγόρος κ. Γκρίζης θα είναι και πάλι υποψήφιος.

Από τους σημερινούς Συμβούλους του Αγρινίου και ο κ. Σεϊτανίδης έχει εκδηλώσει την πρόθεση του να πλαισιώσει τον Γιώργο Παπαναστασίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button