sliderΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Δημοτικό Συμβούλιο: Απολογισμός θητείας με αποχές, κριτική και προεκλογικό άρωμα (video-φωτο)

Η πολυαναμενόμενη συζήτηση για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής του Αγρινίου για το 2017, όπως αναμένονταν ήταν απολογισμός θητείας για τον Γιώργο Παπαναστασίου και τους συνεργάτες του.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, είχαν ασκήσει πίεση στη δημοτική αρχή για την καθυστέρηση που υπήρχε για τον ορισμό της συγκεκριμένης συνεδρίασης.
Ο Δήμαρχος – αντιδήμαρχοι ήταν αναλυτικότατοι και σε αρκετές περιπτώσεις κουραστικοί (αφού έγιναν αναφορές μέχρι και για παρεμβάσεις σε… τουαλέτες, ή και την τελευταία εκδήλωση σε χωριά του Δήμου), ενώ βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η απουσία τριών παρατάξεων.

Η “Ανατροπή Τώρα” του κ. Τραπεζιώτη, η ΛΑΣ Αγρινίου και το Ανυπότακτο Αγρίνιο, απείχαν για διαφορετικούς λόγους, που έκαναν γνωστούς με ανακοινώσεις.

Έτσι, το βάρος της κριτικής “επωμίστηκε” η μείζον αντιπολίτευση του κ. Μοσχολιού και οι ανεξάρτητοι Σύμβουλοι κ. Ρόκος και Καζαντζής.
Ειδικά οι παρεμβάσεις των δυο τελευταίων είχαν ιδιαίτερη αξία, μιας και διετέλεσαν σημαίνοντα στελέχη της πλειοψηφίας, δηλώνοντας πικρά μετανιωμένοι γι’αυτό…

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την δήλωση αποχώρησης της παράταξης “Ανατροπή Τώρα”, μετά το νέο θανατηφόρο τροχαίο στην εθνική οδό και τον θάνατο 56χρονου.

Αμέσως μετά, ο Γιώργος Παπαναστασίου, προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση σημείων του απολογισμού ανά τομέα, ξεκινώντας από τα έργα και τις μελέτες και φτάνοντας στα αδέσποτα και τους ελαιοχρωματισμούς.
Ο Δήμαρχος, πολλές φορές έλεγε “τι να πρωτοπώ… χρειάζομαι ώρες ολόκληρες” θέλοντας έτσι να πείσει τους Συμβούλους σχετικά με το πλούσιο έργο που παράχθηκε.

Έργα και μελέτες ήταν σε πρώτο πλάνο από τον κ. Παπαναστασίου, αφού είχε προηγηθεί αναφορά στην οικονομική κατάσταση του Δήμου, την οποία χαρακτήρισε καλύτερη από ποτέ.

Δεν ήταν λίγες οι φορές, που θέλησε να κάνει συγκρίσεις με την προηγούμενη δημοτική αρχή, λέγοντας πως δεν προέβλεψε να κάνει σημαντικές μελέτες για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου, την καθημερινότητα, την ασφάλεια δημοτικών κτιρίων, κλπ
Για άλλη μια φορά ακόμη, αναφέρθηκε στα έργα του προγράμματος ΒΑΑ, ενώ σημείωσε πως η σημερινή δημοτική αρχή παρέλαβε και ολοκλήρωσε έργα που είχαν πολύ χαμηλή απορρόφηση το 2014.

Υπογράμμισε τέλος τη δουλειά που γίνεται στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, λέγοντας πως ο σχεδιασμός που γίνεται θα λύσει το πρόβλημα για τα επόμενα 70 χρόνια.

Ακολούθησε ο απολογισμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης κ. Χειμώνα (δείτε ΕΔΩ) και ο λόγος δόθηκε στους επικεφαλής των παρατάξεων, δηλαδή στον Π. Μοσχολιό, που ήταν και ο μόνος παρών.

“Τι ήταν αυτό που ακούσαμε σήμερα; Μια έκθεση, που δεν αντέχει σε κριτική ούτε καν από παιδιά Δημοτικού. Μας δώσατε ένα κείμενο 200 σελίδων, που ουσιαστικά δεν περιέχει τίποτε. Ευτυχώς που ο επόμενος απολογισμός θα γίνει στις πλατείες και τα χωριά, από τους δημότες”, είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Δήμαρχος.

Θύμισε πώς ο κ. Παπαναστασίου μίλαγε για “ανοιχτό δήμο” και το πρώτο πράγμα πoυ έκανε όταν ανέλαβε ήταν να βάλει πόρτες, κάμερες και… face control έξω από το γραφείο του!

Στη συνέχεια, άσκησε επί μέρους κριτική σε μια σειρά από τομείς, θέλοντας έτσι να αποδομήσει τα λεγόμενα του Δημάρχου. “Από την αρχή της θητείας σας θέσατε δυο βασικούς στόχους: Το επιχειρηματικό πάρκο και την κάθετη σύνδεση με την Ιόνια. Και στα δυο δεν έγινε τίποτε” είπε ακόμη ο Παύλος Μοσχολιός, καλώντας τον κ. Παπαναστασίου, να κάνει τον απολογισμό του στο Ζευγαράκι και στους πολίτες που ζουν υπό τον φόβο μιας νέας καταστροφής.
Στα παραπάνω απάντησε ο Δήμαρχος Αγρινίου, εκφράζοντας τη “λύπη” του. Έκανε λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες και για έργο και σχεδιασμό που φαίνονται.

Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις των αντιδημάρχων.

Ο κ. Γκρίζης ειδικότερα, επέκρινε επίσης τον Π. Μοσχολιό, για τον τομέα του αθλητισμού, μιας και νωρίτερα ο πρώην Δήμαρχος είχε μιλήσει για το “φετινό ρεζιλίκι του ημιμαραθωνίου Μιχάλης Κουσης”. Δεν θέλησε πάντως να μηδενίσει το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, λέγοντας πως προσέφερε μεν, αλλά λίγα…

Από την πλευρά του ο κ. Καλαμπαλίκης, χαρακτήρισε “θεσμικό ολίσθημα” την αποχή των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, συμπεραίνοντας πως “δεν υπάρχει αντιπρόταση”.

Ακολούθησαν και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις αντιδημάρχων και Συμβούλων. Χαρακτηριστικό ήταν πως για παράδειγμα οι κ. Παπαγεωργίου και Σαλακίδου “παπαγάλιζαν” τα κείμενα που τους έδωσαν οι υπηρεσίες . Η πρώτη ειδικότερα, δέχθηκε τις παρατηρήσεις του προεδρείου, μιας και παρέθετε ακόμη και την τελευταία εκδήλωση που οργανώθηκε στον Δήμο.

Οι Σύμβουλοι κ. Κορδολαίμης και Θεοδωρόπουλος, μίλησαν για εγκατάλειψη της περιφέρειας του Δήμου, με τον κ. Κορδολαίμη μάλιστα να λέει: “Μπερδεύτηκα. Αν ήταν έτσι όπως τα παρουσιάσατε, θα έπρεπε να γίνουν εκλογές σε… 70 χρόνια!”

Ο Κώστας Ρόκος, εξέφρασε καταρχήν την απορία του για μια “στατική μελέτη των αποθηκών Παπαστράτου”, για την οποία όπως είπε αγνοούσε την ύπαρξη της, ενώ στη συνέχεια άσκησε ολομέτωπη κριτική.

“Δεν πιάνεται από πουθενά αυτός ο απολογισμός” είπε συγκεκριμένα, μιλώντας για “μετάλλαξη” που εξελίχθηκε σε “παρωδία” για να καταλήξει “ιλαροτραγωδία”. Χαρακτήρισε ακόμη την παρουσίαση του απολογισμού “ότι να ναι” και μια δημοτική αρχή που από την αρχή παγιδεύτηκε σε παλιές πρακτικές, μικροπαραγοντισμούς και εκδουλεύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Ροκος είπε πως πιθανότατα δεν θα ασχοληθεί με τα κοινά το 2019.

Ο Νίκος Καζαντζής στη συνέχεια, είπε πως πρόκειται για μια ανούσια κουβέντα, ένα πόνημα που έγραψαν οι υπηρεσίες για να το διαβάσει ο Δήμαρχος και να το “παπαγαλίσουν” οι αντιδήμαρχοι. Υποστήριξε ακόμη πως ο Δήμος βρίσκεται ουσιαστικά στα χέρια του Γενικού Γραμματέα κ. Τζιώλη και πως αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα.

Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε η αναφορά του στον Π. Μοσχολιό, μιλώντας για εμμονή της δημοτικής αρχής με τον πρώην Δήμαρχο, που κρίθηκε και “μάλλον αδίκως…”.

Χαρακτήρισε ακόμη μηδενική την προσφορά των κ. Παπαγεωργίου κα Σαλακίδου στους τομείς τους, και απεκάλεσε “παραμύθια” τα όσα υποστηρίχτηκαν για την ανακύκλωση στον Δήμο. Επισήμανε τέλος πως δεν είναι καθόλου τυχαίο πως δεν ειπώθηκε κουβέντα για το Δημοτικό πάρκο και την ανάπλαση του.
Η συζήτηση, ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση του κ. Παπαναστασίου που τόνισε: “Οφείλουμε να συνεχίσουμε. Και λάθη να κάναμε, είμαστε καλύτεροι από τους προκατόχους μας.”

Ανακοίνωσε μάλιστα πως η παράταξη του ενωμένη θα συνεχίσει, γνωστοποιώντας πως στόχος του είναι μια ακόμη τετραετία στον Δήμο Αγρινίου.
Η ανακοίνωση του νέου συνδυασμού θα γίνει όταν έρθει η ώρα.

Και σε αυτήν την προσπάθεια χωράνε όλοι. Φυσικά και κάναμε λάθη, αλλά αυτοί που δεν παράγουν έργο δεν κάνουν λάθη. Γίναμε δημοτική αρχή μετά από πάμπολλα χρόνια και δεν υπάρχει λόγος να μην είμαστε ξανά. Θα ξανακερδίσουμε τις εκλογές γιατί ο κόσμος έξω βλέπει το έργο που έγινε”, κατέληξε ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close