ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Εξετάστηκε η επιστροφή στις τηλεδιασκέψεις

"Πρέπει να διαφυλάξουμε και να διαφυλαχτούμε" τόνισε ο δήμαρχος-διαφωνίες από την αντιπολίτευση

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, έγινε λόγος και για νέους τρόπους, αναλόγως πάντα με τις συστάσεις του ΕΟΔΥ, συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων, στο πλαίσιο και των μέτρων που προβλέπονται για την μείωση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος Αγρινίου σε παρέμβαση του, τόνισε πως πιθανότατα στο μέλλον να χρειαστεί να επαναφέρουν την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, γεγονός που βρήκε αντίθετο τον εκπρόσωπο της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κορδολαίμη.

Ο δήμαρχος ανέφερε πως βρίσκονται τουλάχιστον 50 άτομα σε μία αίθουσα που τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, προτρέπουν να υπάρχουν μάξιμουμ 20.

Ακόμη, σημείωσε πως και η ΚΕΔΕ συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, τρόπο που ακολούθησαν και άλλοι δήμοι ανά την χώρα.

Ο κ. Κορδολαίμης από την πλευρά του σημείωσε πως το σύστημα αυτό (σ.σ. τηλεδιάσκεψη) απέτυχε στο παρελθόν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, ενώ κατέληξε λέγοντας πως ο δήμος θα πρέπει να μεριμνήσει να βρει μεγαλύτερο χώρο ώστε να γίνονται τα δημοτικά συμβούλια δια ζώσης.

Παράλληλα, έθιξε και το ζήτημα των δημοσιογράφων για την κάλυψη των Δ.Σ., λέγοντας πως πρέπει να βρεθεί τρόπος και να συζητηθεί το θέμα.

“Να μπορούν αυτοί οι 5-6 που θέλουν να είναι εδώ να καλύπτουν τα Δημοτικά Συμβούλια” κατέληξε.
Πάντως, όπως φαίνεται η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί αυτήν την περίοδο στην περιοχή (πολύ μικρός αριθμός κρουσμάτων), δεν δικαιολογεί την αλλαγή του τρόπου συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό επισήμανε ο κ. Αραχωβίτης, Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και ιατρός.

Τεστ στους Συμβούλους

Στην ίδια συνεδρίαση εξετάστηκε και το θέμα διενέργειας τεστ στους Δημοτικούς Συμβούλους του Αγρινίου. Ο κ. Καλαντζής, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος, τόνισε πως η δημοτική αρχή έθεσε ως προτεραιότητα της τη διενέργεια τεστ κορωνοϊού στους εργαζομένους και πως σύντομα θα έχει απάντηση για το πως θα γίνουν τεστ και στους Δημοτικούς Συμβούλους.

“Επιλέξαμε να πάμε μια βδομάδα πίσω να γίνουν και τεστ σε εργαζόμενους”, σχολίασε ακόμη ο κ. Παπαναστασίου, σχετικά με το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών την ερχόμενη Δευτέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button