Αυτοδιοίκηση

Δημοτικό Συμβούλιο: Πλήθος θεμάτων εκτός ημερησίας-Αναπτυξιακό Συνέδριο, ΔΕΥΑ, ημιμαραθώνιος…

dimotiko-symvoulio-28-2-2018 (8)

Πολλά θέματα τέθηκαν από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πριν το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου εισέλθει στην συζήτηση της ημερήσιας διάταξης, όπου κυριάρχησε το θέμα των πλημμυρών του Δεκεμβρίου και των ενεργειών που έγιναν μέχρι σήμερα αλλά και αυτών που έπονται.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την διαδικασία των ανακοινώσεων, με τον κ. Μοσχολιό καταρχήν να θέτει το θέμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδος και να εκφράζει την απορία του γιατί δεν έχουν συζητηθεί τα αποτελέσματα του στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και η παρέμβαση του Δήμου Αγρινίου σε αυτό. Ακόμη, αναφέρθηκε στην φετινή διεξαγωγή του ημιμαραθωνίου και τις πληροφορίες ότι μετατίθεται τον Σεπτέμβριο, κάνοντας λόγο για απαξίωση του θεσμού.

Ο κ. Τραπεζιώτης επίσης έθεσε το θέμα της παρουσίας του Δήμου στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, κατηγορώντας τον κ. Δήμαρχο για «παθητική στάση», ενώ ο κ. Μερμίγκης (Ανυπότακτο Αγρίνιο) ζήτησε ενημέρωση μετά την πληροφορία ότι πρόταση του Δήμου για έργο ύδρευσης στην Μακρυνεία, ουσιαστικά δεν έχει πιθανότητα χρηματοδότησης από το ΕΠΠΕΡΑΑ, εξαιτίας πολύ χαμηλής βαθμολογίας που έλαβε.

Επίσης οι κ. Ρόκος και Μερμίγκης σε ανακοινώσεις τους ζήτησαν ενημέρωση για την μελέτη – δωρεά του μελετητικού γραφείου του κ. Ράδου για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια.

dimotiko-symvoulio-28-2-2018 (14)Μετά τις ανακοινώσεις αυτές ο Δήμαρχος Αγρινίου, είπε πως ο Δήμος Αγρινίου, είχε ουσιαστική παρουσία στις συνεδρίες του, αλλά ο ίδιος στο κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου, μίλησε ως πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος. Ανακοίνωσε ακόμη πως τα αποτελέσματα του Συνεδρίου θα συζητηθούν στο Συμβούλιο. Είπε ακόμη πως η μελέτη του κ. Ράδου θα παρουσιαστεί στο Αγρίνιο, ενώ για την χαμηλή βαθμολογία του έργου ύδρευσης, θέλησε να την δικαιολογήσει λέγοντας πως η προκήρυξη αφορούσε σε προτάσεις που βαθμολογούνταν υψηλά σε άλλες παραμέτρους. Παραδέχθηκε πάντως πως όντως η πρόταση είχε χαμηλή βαθμολογία και πως σε κάθε περίπτωση ο Δήμος καταθέτει προτάσεις όταν υπάρχουν προκηρύξεις για έργα και δράσεις.

Απαντώντας για τον ημιμαραθώνιο, ο κ. Παπαναστασίου, είπε πως η αλλαγή στην ημερομηνία διεξαγωγής του έγινε σε συνεννόηση με την οικογένεια Κούση και τον ΣΕΓΑΣ με μοναδικό σκοπό  την αναβάθμιση του. Λίγο αργότερα ο κ. Γκρίζης για το ίδιο θέμα είπε πως για πρώτη φορά φέτος ο ημιμαραθώνιος  θα είναι αγώνας πρόκρισης και βαθμολόγησης.

Στη διαδικασία των ερωτήσεων ο κ. Μοσχολιός έθεσε εκ νέου το θέμα της χαμηλής βαθμολόγησης της πρότασης των Τ.Υ. του Δήμου για το έργο ύδρευσης στην Μακρυνεία, ενώ θεώρησε πως η μετάθεση του ημιμαραθωνίου τον Σεπτέμβριο είναι βέβαιη υποβάθμιση, μιας και εκείνη την περίοδο διεξάγονται αρκετοί επίσημοι αγώνες.

Ο κ. Τραπεζιώτης έθεσε ερωτήσεις για τις καταστροφές από τις πλημμύρες και τις ευθύνες και αρμοδιότητες του Δήμου ενώ ζήτησε να ενημερωθεί εάν έχει ολοκληρωθεί η ΕΔΕ για την παλαιότερη πρόταση της ΔΕΥΑ για έργο ύδρευσης, που δεν παραδόθηκε ποτέ αρμοδίως και το έργο χάθηκε, επειδή πήγε σε λάθος διεύθυνση.dimotiko-symvoulio-28-2-2018 (7)Το θέμα των «φουσκωμένων»  λογαριασμών της ΔΕΥΑ σε κατοίκους Δημοτικών Ενοτήτων ειδικά στην Δ.Ε. Θεστιέων έθεσε ο κ. Παπανικολάου (ΛΑ.Σ.), ενώ ο κ. Μερμίγκης έθεσε εκ νέου το θέμα της σωτηρίας των καπναποθηκών Ηλιού.

Ερώτηση επίσης κατέθεσε ο κ. Καζαντζής , θέτοντας επίσης το θέμα της πρότασης στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ για το έργο ύδρευσης της Μακρυνείας εάν απορρίφθηκε ή όχι , ζητώντας να ξέρει γιατί άλλοι μικρότεροι Δήμοι βαθμολογήθηκαν με πολύ υψηλότερες βαθμολογίες.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Τέλος ο κ. Ρόκος ρώτησε να μάθει γιατί δεν έχει ακόμη τεθεί προς ψήφιση το θέμα του καθορισμού των τελών ύδρευσης, ειδικά σε ότι αφορά τους πληγέντες από τις πλημμύρες  αλλά και πότε θα συζητηθεί ο απολογισμός του Δήμου για το 2017.dimotiko-symvoulio-28-2-2018 (1)Ακολούθησαν οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής σε κάποιες από τις ερωτήσεις. Ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με τους λογαριασμούς του νερού, τονίστηκε πως ήταν η πρώτη φορά που τιμολόγησε η ΔΕΥΑ και η χρέωση αφορούσε σε μεγάλο χρονικό διάστημα γι’αυτό και φαίνεται μεγάλη. Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Σκορδόπουλος πάντως είπε πως έχει δοθεί εντολή, ώστε εάν υπάρχουν κάποια λάθη να διορθωθούν, ενώ θα προβλεφτούν και διευκολύνσεις για την αποπληρωμή.

Τέλος , στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα πάντα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Αγρινίου, ομόφωνα εξέφρασε την συμπαράσταση του στους επαγγελματίες φωτογράφους, που αυτήν την περίοδο αντιδρούν έντονα στην πρόθεση της κυβέρνησης να αποδώσει το έργο της φωτογράφησης πολιτών για τις νέες ταυτότητες σε πολυεθνικές.

Ακολούθησε η συζήτηση για τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές (θα υπάρξει σχετικό ξεχωριστό ρεπορτάζ από το agriniopress.gr)

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button