sliderΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Τι άλλο συζητήθηκε στο Δημοτικό: Ενδιαφέροντα θέματα, ερωτήσεις και ενημέρωση

Κοπές δέντρων στην Ματαράγκα, αποθήκες Ηλιού, οδός Κατράκη και άλλα...

Μαραθώνια αλλά ενδιαφέρουσα ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγρινίου, που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Τρίτη 12 Ιουνίου.

Σε αυτήν, αν και κυριάρχησαν τα θέματα της συγχώνευσης του 9ου με το 19ο Δημοτικό (ΕΔΩ) και ακόμη περισσότερο η τύχη των αρχειακού υλικού-δωρεάς των Αφών Παναγόπουλου (δείτε σχετικά ΕΔΩ), υπήρξε συζήτηση και για άλλα  θέματα, με την μορφή των ερωτήσεων ή των ανακοινώσεων.


Πριν την συζήτηση ο κ. Παναναστασίου αναφέρθηκε στον θάνατο του αγρινιώτη γλύπτη Θεόδωρου Παπαδημητρίου. Ζητήθηκε ενός λεπτού σιγή και ομόφωνα αποφασίστηκε να αποδοθεί σε οδό του Αγρινίου το όνομα του κορυφαίου δημιουργού.

Καταρχήν ο Παύλος Μοσχολιός, έθεσε το θέμα της μη υλοποίησης της δέσμευσης του κ. Παπαναστασίου, σχετικά με το οικονομικό βοήθημα στους πολυτέκνους, θέλοντας να μάθει γιατί η δέσμευση αυτή δεν έχει υλοποιηθεί.

Απαντώντας ο κ. Παπαναστασίου, είπε πως οι δεσμεύσεις για την απαλλαγή από τα τέλη έχουν ήδη υλοποιηθεί και κάλεσε τον κ. Μοσχολιό να κάνει λίγη υπομονή για το θέμα του επιδόματος.

Το θέμα της κοπής περίπου 200 δέντρων στην περιοχή Παναγία Ματαράγκας κατήγγειλε ο Δημ. Τραπεζιώτης. με τον δήμαρχο να απαντά πως μόλις χθες έμαθε σχετικά, πως για το θέμα θα ζητήσει ενημέρωση από αρμοδίους, ενώ έκανε γνωστό πως η περιοχή όπου έγινε η κοπή των δέντρων ανήκει στην εκκλησία και όπως του είπαν υπήρχε άδεια από το Δασαρχείο.

Ο κ. Ρόκος σχολίασε την τοποθέτηση εύχρηστων κάδων για ΑμεΑ που τοποθετήθηκαν πρόσφατα, όμως έθεσε συνολικά το θέμα τις προσβασιμότητα των ΑμεΑ της περιοχής στην πόλη, κάνοντας λόγο για “υποκρισία”. Ο Δήμαρχος σχολίασε πως για άλλη μια φορά “δεν κατάλαβε” τι εννοούσε ο κ. Ρόκος με την ανακοίνωση του.

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται με την καθημερινότητα στην περιοχή της οδού Κατράκη, έθεσε με ερώτημα του ο Στέλιος Μερμίγκης της παράταξης “Ανυπότακτο Αγρίνιο” (Δείτε ΕΔΩ). Περίπου 100 πολίτες ζητούν την λήψη μέτρων για να βελτιωθεί η καθημερινότητα τους. Απαντώντας ο κ. Παπαναστασίου παραδέχθηκε πως στην περιοχή υπάρχει πρόβλημα εξαιτίας του “κλειστού” δρόμου της Πανεπιστημίου, γεγονός που το χρέωσε στο έργο που έγινε στην περιοχή και που όπως είπε ακόμη δεν έχει παραληφθεί.

Ο Δήμαρχος είπε ακόμη πως με την παρέμβαση που θα γίνει με το πρώτο έργο του προγράμματος ΒΑΑ στην περιοχή, θα “απελευθερωθεί” η Πανεπιστημίου και θα διοχετεύεται προς τα εκεί μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας.
Ο κ. Θεοδωρόπουλος ( Σύγχρονο Αγρίνιο) μίλησε μια σειρά από προβλήματα που προκλήθηκαν τις τελευταίες μέρες στον παιδικό σταθμό της Γραμματικούς, με τον αρμόδιο κ. Βασιλείου να απαντά πως όντως πρόβλημα υπήρχε για δυο μόνο μέρες και αντιμετωπίστηκε. Είπε ακόμη πως με τις προσλήψεις που θα γίνουν (προκήρυξη είκοσι ατόμων) οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο κ. Πατσέας, πρόεδρος της Στράτου, που εισηγήθηκε για το αίτημα εταιρείας αιολικής ενέργειας. Η εταιρεία ζητά να της παραχωρηθεί ένας χώρος 20 στρεμμάτων από μια συνολική έκταση 400 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί στην κοινότητα, πλησίον της λίμνης Καστρακίου, για να εναποθέσει για ένα τρίμηνο πτερύγια ανεμογεννητριών. Ο κ. Πατσέας εισηγήθηκε θετικά, αφού υπάρχει συμφωνία η εταιρεία με εργολάβο της να αποκαταστήσει το οδικό δίκτυο εσωτερικά  του χωριού. Η πλειοψηφία του Συμβουλίου δεν έφερε αντίρρηση, διευκρινίστηκε όμως πως υπάρχει νομική διάσταση μιας και η εταιρεία δεν μπορεί να κάνει μόνη της το έργο στους δρόμους του χωριού,  μπορεί όμως να χρηματοδοτήσει μια τέτοια παρέμβαση.

Συνολικά κατά των εταιρειών ΑΠΕ τάχθηκαν οι Σύμβουλοι κ. Παπανικολάου (ΛΑΣ) και Μερμίγκης.

Ακολούθησαν οι συζητήσεις για το 9ο Δημοτικό και το αρχειακό υλικό των αφών Παναγόπουλου.

Αρκετά αργά ήρθε στην συζήτηση και δεύτερο στην ημερήσια διάταξη το θέμα των υπό κατάρρευση διατηρητέων καπναποθηκών Ηλιού. Σημαντική ήταν η παρέμβαση και οι νομικές εκτιμήσεις του νομικού συμβούλου του Δήμου Αγρινίου κ. Γεωργίου, που εξέφρασε την άποψη πως ο Δήμος ουσιαστικά δεν μπορεί να κάνει τίποτε για την σωτηρία του κτιρίου.  Αν θα πρέπει να γίνουν καθαιρέσεις ετοιμόρροπων τμημάτων, αυτό θα γίνει με μελέτη υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με το Υπ. Οικονομικών. Παράλληλα τονίστηκε ότι είναι μάλλον αδύνατο το κτήριο αυτό, που είναι κληροδότημα και το διαχειρίζεται Δ.Σ. Ιδρύματος που δεν έχει ποτέ συνεδριάσει επειδή δεν μπορεί να συσταθεί, να περάσει στα χέρια του Δήμου.

Έτσι, ως λύση προτάθηκε να αναληφθεί μια πρωτοβουλία ώστε η παραχώρηση του κτιρίου να γίνει στο Ίδρυμα Παπαστράτος , που είναι υπαρκτό (πρόεδρος είναι ο Π. Μοσχολιός) και από εκεί να τρέξουν κάποιες διαδικασίες για την σωτηρία του κτιρίου, πριν να είναι αργά.

Ζητήθηκε ακόμη από τους αρμόδιους φορείς του Δημοσίου, που έχουν την αρμοδιότητα, να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να αρθεί άμεσα η επικινδυνότητα του κτηρίου.

Η σχετική συζήτηση από το 4:52:00 και μετά:

 

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button