sliderΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δημοτικό: Στο επίκεντρο το Πάρκο-ενστάσεις για την σύναψη δανείου και τις προσλήψεις διμηνιτών (φωτο)

Ολομέτωπη κριτική για την κατάσταση στο δημοτικό πάρκο του Αγρινίου, δέχθηκε εκ νέου η δημοτική αρχή του Αγρινίου με αφορμή το θέμα της έγκρισης υποβολής πρότασης για το έργο της επανάχρησης του αναψυκτηρίου του δημοτικού πάρκου.

Η συζήτηση όμως , όπως ήταν φυσιολογικό, ξέφυγε από το έργο και επεκτάθηκε στο συνολικό θέμα της ανάπλασης του δημοτικού πάρκου, με την δημοτική αρχή για κατηγορείται για τις ενέργειες της τα προηγούμενα χρόνια μέχρι σήμερα.

Ο κ. Παπαναστασίου απάντησε στις αιτιάσεις, χωρίς όμως να είναι πειστικός, ειδικά στο θέμα των πολύ σοβαρών καθυστερήσεων στην διαχειριστική μελέτη που εξακολουθεί να “βολοδέρνει” μεταξύ δήμου – Δασαρχείου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την υποβολή μιας σειράς ερωτήσεων ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις όταν ο πρόσφατα ορκισθείς δημοτικός σύμβουλος κ. Μπουρδούνης έκανε χαρακτηρισμούς και ειρωνικά σχόλια σε βάρος αντιδημάρχων αλλά και του δημάρχου.

Αυτό έγινε όταν έθεσε ερωτήματα, ως προς την κατάσταση στα δημοτικά νεκροταφεία, αλλά και για την σύναψη δανείου για την αγορά απορριμματοφόρων.

Καταρχήν τέθηκε το ερώτημα σχετικά με την κατάσταση των παιδικών χαρών με την δημοτική αρχή να απαντά πως μέσα απ το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, θα ξεκινήσει η εγκατάσταση συνολικά 46 παιδικών χαρών. Για το πρόβλημα της παιδικής χαράς στα παλιά σφαγεία, έγινε γνωστό πως ο δήμος θα ασφαλίσει το σημείο, ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα βανδαλισμών.

Σχετικά με την ανάπλαση της οδού Γρίβα, για την οποία ρώτησε ο Στ. Μερμίγκης, απαντήθηκε πως ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα να γίνει η κατεδάφιση των κτιρίων που βρίσκονταν στην διασταύρωση με την οδό Παναγοπούλου. Επίσης ο δήμαρχος είπε πως έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις, ώστε το έργο να μην προκαλέσει πρόβλημα σε περιόδους αιχμής, όπως το Πάσχα.

Αναφορά έγινε ακόμη στην αδυναμία που υπάρχει προς το παρόν, ώστε ΑμεΑ να έχουν πρόσβαση στο κτίριο όπου συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο.

Στο στάδιο των ανακοινώσεων, ο κ. Αντωνάκος (ΛΑΣ) αναφέρθηκε στο θέμα της ανάληψης οικονομικών ευθυνών από τους δήμους για την λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης Ειδικής Αγωγής, ενώ ο κ. Φωτάκης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ολοκλήρωσης των ονοματοθεσιών στο Αγρίνιο, ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση ενός χρηστικού και ολοκληρωμένου ψηφιακού χάρτη.

Στην ημερήσια διάταξη, η έγκριση σύναψης δανείου για απορριμματοφόρα και το γεγονός ότι τέτοιο θέμα, έρχεται προεκλογικά, προκάλεσε προβληματισμούς από την αντιπολίτευση, με τον κ. Παπαναστασίου να λέει πως πρόκειται για πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών που ο Δήμος πρέπει να αξιοποιήσει, ώστε να αντικαταστήσει μέρος έστω του απαρχαιωμένου στόλου των απορριμματοφόρων.

“Θα περίμενα κάτι πιο πειστικό ως απάντηση” σημείωσε ο κ. Καμμένος, που είπε πως η χρονική στιγμή και η πίεση που υπάρχει για το θέμα, προκαλεί εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.

Ο κ. Παπανικολάου (ΛΑΣ) υπήρξε κάθετα αντίθετος, τονίζοντας πως δεν γίνεται οι δήμοι να συνάπτουν δάνεια με υψηλή επιτόκια, τη στιγμή που το κράτος δεν έχει αποδώσει 13 δισ. ευρώ στην Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Καζαντζης παρατήρησε πως υπάρχει και στο θέμα της σύναψης δάνειων ανακολουθία της δημοτικής αρχής σε σχέση με όσα έλεγε, με τον δήμαρχο να απαντά πως πρόκειται για δάνειο σε μια δράση που είναι ανταποδοτική.

Ενστάσεις προκάλεσε και το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, με τον κ. Παπαναστασίου να μιλά για επικείμενη επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης και τον κ. Διονυσόπουλο να επισημαίνει το “μπάχαλο” που επικρατεί ειδικά με τις θέσεις φορτοεκφόρτωσης.

Στο κύριο θέμα της συζήτησης, αυτό έγκρισης υποβολής πρότασης της ανάπλασης του δημοτικού περιπτέρου στο πάρκο, υπήρξε αντιπαράθεση και κριτική στην δημοτική αρχή, όχι τόσο για την συγκεκριμένη πρόταση αλλά για το γεγονός ότι είναι ένα έργο που σαφώς συνδέεται με τον χώρο του πάρκου.

Επισημάνθηκαν οι σοβαρές καθυστερήσεις στο έργο της ανάπλασης και ζητήθηκε επίμονα να γίνει γνωστό τι θα γίνει με την περιβόητη διαχειριστική μελέτη. Έγινε ακόμη λόγος για προχειρότητα και αποσπασματικότητα

Ο κ. Παπαναστασίου είπε πως η δημοτική αρχή έχει σχέδιο για το πάρκο, έκανε οτι μπορούσε να κάνει και για άλλη μια φορά επανέλαβε πως η μελέτη θα έρθει στην ώρα της, όταν ολοκληρωθούν οι αναγκαίες αλλαγές… (για το θέμα θα υπάρξει αναλυτική ανάρτηση από το agriniopress.gr).

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να εγκρίνει μια σειρά από προσλήψεις δημινητών, με την αντιπολίτευση να υπερψηφίζει μεν αλλά να κάνει λόγο για “βιομηχανία διμηνιτων”. Ειδικότερα ο κ. Ράπτης μίλησε για μια κατάσταση που έχει “ξεφύγει” τελευταία από τον δήμο και που προέβλεψε πως θα γυρίσει “μπούμερανγκ”.

Ο αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης απαντώντας έκανε λόγο για μια πάγια τακτική που έρχεται να καλύψει κάποιες έκτακτες ανάγκες, που είναι ακόμη πιο αυξημένες εξαιτίας αποχωρήσεων υπαλλήλων αλλά και έλλειψης οκταμηνιτών συμβασιούχων.

3 Σχόλια

  1. Πυρετός εκλογών για τον Παπαναστασίου αλλά και πυρετός με σπασμούς για τον «πολύπειρο» κύριο Νίκο Καζαντζή, μετά και το «ξύλο» που έφαγε για την ασχετοσύνη του εντός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου από το Δήμαρχο. Κρατήστε το παρακάτω βίντεο για να το έχετε. Θα γίνει viral: https://www.youtube.com/watch?v=OdX1Jq7SVtg

  2. σας περιμέναμε τόσο καιρό, τώρα το θυμήθηκες???Βγήκεσ με την υπόσχεση ότι το Αγρίνιο θα βγεί μπροστά! και τι έκανες?? ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    Μου αρέσει που ασκούσες κριτική στον Μοσχολιό.
    Είσαι πολιτικά ατάλαντος, γύρνα στο επάγγελμα σου εάν βέβαια το έχεις εξασκήσεις ποτέ..

  3. Πυρετός εκλογών λέγετε κ.Παπαναστασίου αυτό, βέβαια τρίζει η καρέκλα βασικά δεν τρίζει έσπασε. Τα τσιαράκια σας γιατί δεν έχουν βομβαρδίσει ακόμα το μέσα κοινωνικής δικτύωσης??/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button