PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Το δημοτικό συμβούλιο και οι διαφορές στο μεταναστευτικό

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο το ζήτημα της έλευσης ενός κλειστού «προαναχωρησιακού» κέντρου στο Αγρίνιο πέρασε, όπως γίνεται συνήθως, σε παράλληλους μονόλογους και δεν μπήκε κανείς στην ουσία της υπόθεσης.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει σε ειδική συνεδρίαση με αποκλειστικό αντικείμενο το μεταναστευτικό και την ευρύτερη περιοχή. Τότε όμως θα πρέπει και να ξεκαθαριστεί το πολιτικό στίγμα του καθενός. Να γίνει σαφές το τι πρεσβεύει ο καθένας και ποιες είναι οι πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, όχι μόνο των επικεφαλής αλλά και όσο το δυνατόν περισσότερων συμβούλων ξεχωριστά.

Διότι αν οι απόψεις του δημάρχου Αγρινίου καλύπτουν τους συμβούλους της παράταξής του και οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης πρεσβεύουν όσα ακούστηκαν στο τελευταίο συμβούλιο, τότε μπορεί να πήραν περισσότεροι τον λόγο προχθές για να αντικρούσουν τα όσα είπε ο δήμαρχος Αγρινίου, όμως οι ίδιοι δεν εκπροσωπούν παρά ένα μικρό αριθμό συμβούλων.

Η κ. Σταρακά είπε, από την πλευρά της και επί της ουσίας, ότι το Αγρίνιο πρέπει να πάει ενωμένο στην υπόθεση αυτή, ενώ ο κ. Καμμένος ότι πρέπει να υπάρχει μια κατηγοριοποίηση στο ποιοι θα έρθουν στο συγκεκριμένο κλειστό κέντρο. Και οι δύο έχουν διαφορετική ιδεολογική αφετηρία από τον δήμαρχο Αγρινίου. Πρέπει, λοιπόν,  να ξεκαθαριστεί ποια είναι η ιδεολογική προσέγγιση του καθενός και να γίνουν σαφείς οι διαχωριστικές γραμμές.

Οι απόψεις δηλαδή που ακούστηκαν και δεν διαχώριζαν τους πρόσφυγες από τους μετανάστες ή που θεωρούν ευλογία για μια κοινωνία τον ερχομό μεταναστών, μπορεί να ακούστηκαν από τέσσερα διαφορετικά στόματα, όμως ήταν όλα στο πιο αριστερό φάσμα του δημοτικού συμβουλίου.

Ειδικά οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Σταρακά, Καμμένου και Καζαντζή πρέπει να πάρουν τον λόγο σε ενδεχόμενο τέτοιο συμβούλιο και να ξεκαθαρίσουν την προσέγγισή του πάνω στο σοβαρό αυτό θέμα. Διότι, πολύ απλά,  εκπροσωπούν μια κρίσιμη μάζα(οι δύο εκτός του χώρου της  κυβέρνησης)που δεν μπορεί να επικαλύψει  η παράταξη Παπανικολάου και οι κύριοι Μερμίγκης και Καραμητσόπουλος.

Με λίγα λόγια, πρέπει άπαντες να πάρουν θέση και να μην κρυφτεί κανείς. Και οι σύμβουλοι της παράταξης Παπαναστασίου πρέπει να πάρουν θέση και να ξεκαθαρίσουν αν τους καλύπτει ο τρόπος που βάζει το θέμα ο επικεφαλής τους και δήμαρχος. Συμφωνούν, για παράδειγμα, με το επιχείρημα ότι το Αγρίνιο είναι παρατημένο και θέλει φοιτητές και έργα υποδομής και όχι μετανάστες; Αν ήταν πιο αναπτυγμένο θα δεχόταν μετανάστες και μέχρι ποιόν αριθμό;

Είναι πολλά που πρέπει να απαντηθούν και να φανούν οι διαφορές. Επίσης κάτι που φαίνεται να έχουν ξεχάσει όλοι και να μιλούν σαν να πρόκειται να έρθουν στο Αγρίνιο κάποιοι φιλοξενούμενοι(μπορεί να έρθουν, αλλά θα είναι άλλοι, όχι εκείνοι για τους οποίους γίνεται τώρα ο λόγος), είναι το εξής: Μιλάμε για έναν σχεδόν κλειστό χώρο, που θα έχει «εξοδούχους» στην πόλη του Αγρινίου και που όσοι θα είναι εντός θα περιμένουν δύο πράγματα.

Είτε να πάρουν άσυλο και να αφεθούν ελεύθεροι είτε  να απορριφθεί η αίτηση ασύλου που ζητούν και να πάνε σε άλλες δομές όπου θα μείνουν μέχρι να απελαθούν. Για να μην ξεχνιόμαστε.

η συντακτική συμβουλευτική μονάδα

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close