Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δημοτικό Πάρκο: Έγκριση από την αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠ.ΠΟ. για τη μελέτη επανάχρησης του αναψυκτηρίου

Σκοπός η ένταξη του έργου στο ΒΑΑ-"πακέτο" με την ανάπλαση του Πάρκου

Αναρτήθηκε η απόφαση για την έγκριση της μελέτης που αφορά στην «Επανάχρηση Δημοτικού Περιπτέρου Παπαστρατείου Δημοτικού Πάρκου, ως Πολυχώρος Πολιτιστικών Δράσεων και Αναψυχής Δήμου Αγρινίου» στο Αγρίνιο.

Σύμφωνα με την σχετική έγκριση της Γενικής Δ/ντριας Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων με την παρέμβαση δεν προκαλείται με έμμεσο ή άμεσο τρόπο βλάβη στο προστατευόμενο μνημείο με το οποίο δεν υπάρχει γειτνίαση ή οπτική επαφή και η επανάχρησή του θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της επισκεψιμότητας και της λειτουργικής αναβάθμισης του σημαντικότερου υπαίθριου χώρου αναψυχής στην πόλη του Αγρινίου με τον όρο όλες οι μελέτες, Στατική, Η/Μ, να υποβληθούν προς έγκριση στην Υπηρεσία για την κατά νόμο έγκριση.

Οι μελετητές οφείλουν να προσκομίσουν τρεις σειρές προς έλεγχο και θεώρηση στη Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων.

Η Απόφαση αυτή δεν αντικαθιστά άλλη τυχόν απαιτούμενη έγκριση ή άδεια από άλλη αρμόδια Αρχή, ούτε αποτελεί αναγνώριση δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, αφορά δε στις διατάξεις του ν. 3028/2002 υπό την 3 προϋπόθεση ότι έχουν τηρηθεί όλες οι ισχύουσες πολεοδομικές, κτηριοδομικές, περιβαλλοντικές ή άλλες διατάξεις.

Τέλος, οι κατασκευές που δεν εκτελούνται σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, επιφέρουν την εκ του νόμου ακυρότητα αυτής, καθώς και την επιβολή διακοπής ή και καθαίρεσης οποιασδήποτε αυθαίρετης κατασκευής.

Ο ιδιοκτήτης και οι επιβλέποντες μηχανικοί είναι υποχρεωμένοι να ειδοποιήσουν εγγράφως την αρμόδια Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων πριν την έναρξη των εργασιών.

Μαζί με την ανάπλαση του πάρκου

Η παραπάνω έγκριση είναι και η πιο σημαντική από πλευράς των διαδικασιών που απαιτούνται ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί. Η χρηματοδότηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr θα έρθει τελικά μέσα από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Αυτή η εξέλιξη σχετίζεται και με την κατάργηση του “ΦιλόΔημου” από την σημερινή κυβέρνηση και τους φόβους που υπάρχουν ότι έργα που εντάχθηκαν εκεί, κινδυνεύουν είτε με απένταξη είτε με μεγάλη καθυστέρηση.

Για το αναψυκτήριο απομένει η απόφαση και του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής που αυτήν την περίοδο δεν συνεδριάσει, λόγω κορωνοϊού. Το έργο του αναψυκτηρίου, έχει προϋπολογισμό 2,7 εκατομ. ευρώ

Σκοπός της δημοτικής αρχής του Αγρινίου, είναι να εντάξει για χρηματοδότηση “πακέτο” τα έργα της ανάπλασης του δημοτικού πάρκου και της ανακατασκευής του αναψυκτηρίου.

Ως προς την περιβόητη μελέτη για το πάρκο, που “βολοδέρνει” τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απομένει πλέον μόνο η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button