ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας για αποζημίωση ελαιοπαραγωγών

Σε ποσοστό 80% η ζημιά

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν προτάσεως και εισηγήσεως του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Ανδρέα Κοτσανά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- Π.Ε Αιτ/νίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, λόγω τη ζημιάς που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί του Δήμου Ναυπακτίας απο τον δάκο.

Σύμφωνα με το ψήφισμα οι φετινές κλιματολογικές συνθήκες και η μη εφαρμογή του προγράμματος Δακοκτονίας από την ΔΑΟΚ Αιτωλ/νίας για το έτος 2018 ευνόησαν την αύξηση του δακοπληθυσμού με αποτέλεσμα η ελαιοπαραγωγή να υποστεί μεγάλη ζημιά, κατ’ εκτίμηση ανέρχεται σε ποσοστό 80%, προκαλώντας σημαντική οικονομική ζημιά στους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου μας.

Η ζημιά που προκλήθηκε εκτός από ποσοτική είναι και ποιοτική, καθώς το παραγόμενο ελαιόλαδο υποβαθμίζεται λόγω της αυξημένης οξύτητας.

Με βάση τα παραπάνω ο Δήμος Ναυπακτίας με ομόφωνη απόφαση του ζητά:

– Να καταβληθεί αποζημίωση σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου μας για την ζημιά που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους λόγω της μη εφαρμογής δακοκτονίας για το έτος 2018.

– Η εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας να γίνεται στον σωστό χρόνο, με ορθό τρόπο και με επαρκές ποσό, προκειμένου να καλύπτεται η ελαιοπαραγωγή της περιοχής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button