Δυτική Ελλάδα

Δημοτικό Κομπωτής: Εκδήλωση για την σχολική βία και τον εκφοβισμό

koi-kompoti-ekfovismos1Σήμερα, Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, στο 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Κομπωτής, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, στα πλαίσια του “Κοινωνικού Σχολείου”, με εισηγήτρια την ψυχολόγο του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” κ. Τσονοπούλου Μαρία, με θέμα: “Σχολική Βία – Σχολικός Εκφοβισμός”, έπειτα από κοινή πρωτοβουλία των Συλλόγων Διδασκόντων του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κομπωτής, του 3/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αετού και του 1/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτου.

            Στην εκδήλωση συμμετείχαν το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών των παραπάνω σχολικών μονάδων, καθώς και ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Τσιλίκας Θεόδωρος, ο οποίος εισηγήθηκε αρχικά το θέμα της εκδήλωσης και συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες.

            koi-kompoti-ekfovismos2Μέσα από τις Παρεμβάσεις Πρόληψης και με την καθοδήγηση και την υποστήριξη της ψυχολόγου, οι μαθητές κατανόησαν με βιωματικό τρόπο το φαινόμενο της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού και γνώρισαν να διαχειρίζονται τα συναισθήματα που προκαλούνται. Ενημερώθηκαν, επίσης, για το λόγο ύπαρξης του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και για την ανοιχτή γραμμή SOS 1056, όπου μπορεί να απευθυνθεί κάποιος για να ζητήσει βοήθεια.

           koi-kompoti-ekfovismos3 Σημαντικό γεγονός αποτελεί η συνεργασία και η συνεύρεση για πρώτη φορά σε κοινό χώρο, μαθητών και εκπαιδευτικών τριών ξεχωριστών σχολικών μονάδων. Μέσα από τη βιωματική προσέγγιση και την κοινή τους δράση, οι μαθητές γνώρισαν και αφομοίωσαν γνώσεις και τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου της σχολικής βίας – εκφοβισμού και χάρηκαν τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση και εμπειρία.

            Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ψυχολόγο κ. Τσονοπούλου Μαρία για την προσφορά της στις δράσεις του “Κοινωνικού Σχολείου”, καθώς και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Τσιλίκα Θεόδωρο για την παρουσία του. Ευελπιστούμε η συνάντηση αυτή να αποτελέσει έναυσμα για συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των σχολικών μονάδων σε ανάλογες δραστηριότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close