sliderΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δημ. Συμβούλιο: Πανεπιστήμιο, “πράσινο τέλος” , εργαζόμενοι και “αυτά που δεν πρέπει να λέγονται” (φωτο-video)

“Βροχή” ερωτήσεων δέχθηκε η δημοτική αρχή του Αγρινίου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν μπει στα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Αγρινίου, “παραπονέθηκε” για άλλη μια φορά, απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση πως σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο του κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις για διάφορα θέματα, όμως δεν ρωτήθηκε σήμερα για το Πανεπιστήμιο, για το οποίο, όπως σημείωσε υπάρχουν θετικές εξελίξεις.

Όπως είπε, μετά τη συνάντηση με τον Ν. Φαρμάκη και την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, δημιουργούνται εκείνες οι προοπτικές ώστε στο Αγρίνιο “να διπλασιαστούν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα”. Αυτό ήταν κάτι πάντως που μάλλον προβληματισμό προκάλεσε μιας και είναι γνωστές οι θέσεις της κ. Κυριαζοπούλου για μεταφορά Τμημάτων από το Αγρίνιο στην Πάτρα.

Ακόμη ο δήμαρχος ρωτήθηκε και για το θέμα του περιβαλλοντικού τέλους της ΔΕΥΑ, όπου και απάντησε πως τίθεται θέμα νομιμότητας και ομαλής λειτουργίας της ΔΕΥΑ.

Τόνισε ακόμη πως ήταν πρόθεση του να φέρει το θέμα προς συζήτηση σήμερα, αλλά αυτό δεν έγινε γιατί η κυβέρνηση έδωσε τρίμηνη παράταση ώστε το τέλος να ενσωματωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Αυτό σημαίνει πως θα έρθει μέχρι τότε προς έγκριση με τον δήμαρχο να σημειώνει πως πρόκειται για νόμο του κράτους, χωρίς όμως να εξηγήσει επαρκώς την αλλαγή στάσης σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι, όταν και χαρακτήριζε το τέλος “νταβατζιλίκι”.

Σχετικά με το πάρκο είπε πως “αναμένεται εξέλιξη” και θα ενημερώσει όταν αυτή συμβεί, ενώ “υπηρεσιακό” και “διοικητικό” χαρακτήρισε το ζήτημα που έχει προκύψει με τις απλήρωτες υπερωρίες των δημοτικών υπαλλήλων.

Κατά την άποψη του μάλιστα, το θέμα δεν έπρεπε να απασχολεί καν το Συμβούλιο. Δεν έκρυψε μάλιστα την δυσαρέσκεια του, όταν “ξαφνικά” οι υπάλληλοι αποφάσισαν να μην δουλέψουν στις 29 Δεκεμβρίου, γεγονός που προκάλεσε και την κλήση τους σε απολογία. Και σε αυτό το θέμα ο δήμαρχος εμφανίστηκε ως “θεματοφύλακας της νομιμότητας” κατά κάποιο τρόπο σημειώνοντας πως υπάρχει αδυναμία από πλευράς του δήμου, εξαιτίας του νομικού πλαισίου που δεσμεύει τον δήμο.

Πάντως για το ίδιο θέμα, που επανήλθε στη συνέχεια, παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ζήτησαν ολοκληρωμένη ενημέρωση. Ο κ. Παπαναστασίου, ζήτησε να γίνει η συζήτηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων ενώ ο κ. Φωτάκης το χαρακτήρισε “ευαίσθητο” και με πολλές πτυχές.

Ο Παπαναστασίου επίσης ρωτήθηκε και για το μεταναστευτικό. Από τον κ. Ζέρη του ζητήθηκε να ενημερώσει εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη , με τον δήμαρχο να απαντά πως και με ενέργειες του εξαιρέθηκε ο δήμος Αγρινίου από την πιθανότητα δημιουργίας Κέντρου μεταναστών. Ο ίδιος δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, σχετικά με το ποιες ενέργειες έκανε.

Επί της ουσίας πάντως, ο δήμαρχος Αγρινίου, δεν απάντησε σχεδόν με τίποτε, ενώ δεν έλειψε και ο διαξιφισμός με τον Σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Καψάλη, σχετικά με την κατασταση – πιστοποίηση των παιδικών χαρών. Ο κ. Καψάλης έθεσε και το θέμα της υποβολής πρότασης του δήμου για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Οπως σημείωσε ο Π. Καψάλης, άλλοι δήμοι που έκαναν μεταγενέστερα υποβολή, έχουν πετύχει την ένταξη τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button