Αυτοδιοίκηση

Δημοτικό: «Αύξηση των δημ. τελών θέλει η κυβέρνηση»-κόντρα για την διαχειριστική επάρκεια του Δήμου

dscn6203

Δεν έλειψαν για άλλη μια φορά, οι αντιπαραθέσεις στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, που συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα πριν την ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του 2017. Οι τόνοι πάντως γενικά δεν ανέβηκαν ιδιαίτερα, αλλά υπήρχαν διαφωνίες, ειδικά στο ζήτημα της πληρωμής συμβούλου που συνέδραμε στην απόκτηση διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός , όταν ρωτήθηκε από τον κ. Αντωνάκο (ΛΑΣ) εάν ο Δήμος προτίθεται να παραχωρήσει στοιχεία για την οικονομική του κατάσταση μετά από πληροφορίες ότι επίκεινται νέες μειώσεις πόρων και κατά συνέπεια αυξήσεις δημοτικών τελών.

Ο κ. Παπαναστασίου αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει θέμα αύξησης δημοτικών τελών το 2017, αλλά επισήμανε πως η κυβέρνησης με την τακτική της ωθεί πολλούς δήμους σε αυτήν την κατεύθυνση.
Σημείωσε ακόμη πως η κυβέρνηση έρχεται να επιβάλει και πλεονάσματα στους Δήμους της χώρας, ζητώντας ουσιαστικά αυξήσεις τελών για να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς τη στιγμή που μειώνει και άλλο τους πόρους. Επισήμανε τέλος, πως από το 2099 η Αυτοδιοίκηση έχει χάσει 12,9 δισεκ. ευρώ και πως ο Δήμος Αγρινίου δεν πρόκειται να δώσει στοιχεία.

Σε άλλη απάντηση ερώτησης (του κ. Ρόκου), ο κ. Δήμαρχος είπε πως οι αποφάσεις του δημοσιεύονται στην «Διαύγεια» , όμως υπήρξε εκ νέου παρέμβαση από τον κ. Ροκο που επισήμανε πως οι αποφάσεις θα πρέπει να ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του Δήμου, πράγμα που δεν συμβαίνει. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου που ρώτησε τον κ. Ρόκο «τι ψάχνει να βρει».

dscn6205

dscn6209

Ακολούθησαν τα θέματα ημερήσιας διάταξης με το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την συμμετοχή του Δήμου με προτάσεις στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V/A Ελλάδα Ιταλία, με την Λαϊκή Συσπείρωση να εκφράζει επιφυλάξεις σχετικά με τις δράσεις και την χρηματοδότηση.

Στο επομένη θέμα υπήρξε έντονη κριτική από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και τον κ. Μοσχολιό σχετικά με την αμοιβή ιδιώτη Συμβούλου για την διαδικασία απόκτησης διαχειριστικής επάρκειας από τον Δήμο Αγρινίου. Ο κ, Μοσχολιός εξέφρασε την απορία του, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να πληρώνονται ιδιώτες Σύμβουλοι για το παραμικρό την στιγμή που η διαδικασία αυτή κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως έγινε επί των ημερών του. Σημείωσε ακόμη πως δεν πρέπει με αυτόν τον τρόπο να απαξιώνονται οι υπηρεσίες του Δήμου. Στον κ. Μοσχολιο απάντησαν τόσο ο Δήμαρχος οσο και ο Αντιδήμαρχος κ Γκρίζης, που σημείωσαν πως  και παλιότερα έγινε αυτό με τον κ. Μοσχλιο να διαψεύδει ότι έγινε κάτι τέτοιο όσο εκείνος ήταν Δήμαρχος και ότι σε κάθε περίπτωση υπήρχαν άλλες διαδικασίες το 2007 και τότε δεν υπήρχε αιρετή Περιφέρεια και άλλες μετά το 2010.
Παράλληλα ο κ. Ρόκος εξέφρασε την απορία γιατί την στιγμή που υπάρχει ήδη απόφαση του Δημάρχου, καλείται να γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολούθησε θέμα επιβολής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων  στο κέντρο του Αγρινίου την τρέχουσα εορταστική περίοδο, με τον κ. Καζαντζή να εκφράζει αντιρρήσεις σχετικά με την διαδικασία, την ενημέρωση κλπ, ου προέβλεψε και προβλήματα στην εφαρμογή των μέτρων. Πάντως για το ίδιο θέμα ο κ. Παπαναστασίου θύμισε πως ανάλογες ρυθμίσεις ψηφίστηκαν και πέρυσι και ο κ. Καζαντζής τότε τις είχε υπερψηφίσει…

dscn6211

dscn6214

po-dimotiko-19-12-161

po-dimotiko-19-12-162

po-dimotiko-19-12-163

po-dimotiko-19-12-164

po-dimotiko-19-12-165

po-dimotiko-19-12-166

po-dimotiko-19-12-167

po-dimotiko-19-12-168

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button