ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Παπαναστασίου: “Είναι λίγα τα χρήματα της αντιμισθίας μας”

To θέμα της έγκρισης εξόδων παράστασης του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου, προκάλεσε γενικότερη συζήτηση σχετικά με τις αντιμισθίες των αιρετών στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αγρινίου.

Ειδικότερα ο κ. Καμμένος ζήτησε διαφάνεια και ενημέρωση σχετικά με τις αντιμισθίες και αποζημιώσεις, όσο και με την απασχόληση των ειδικών συνεργατών του δήμου.

Απαντώντας ο δήμαρχος είπε πως ενώ δικαιούται εννέα ειδικούς συνεργάτες, έχει μόλις τρεις και έκανε γνωστό πως πρόκειται να προσλάβει και άλλους.

Παράλληλα έκανε λόγο για “ανθρωποφαγία” και παραπληροφόρηση ως προς την μισθοδοσία των αιρετών, φέρνοντας ως παράδειγμα τον εαυτό του, λέγοντας ουσιαστικά πως είναι πολύ λίγα τα 2.000 ευρώ που λαμβάνει το μήνα (σ.σ. προφανώς το καθαρό ποσό).

Είπε ακόμη πως αυτές οι αντιμισθίες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που έχει ο δήμαρχος και είπε πως για τον ίδιο, το ευτύχημα είναι πως έχει και κάποια άλλα εισοδήματα.

Πάντως, εκτός του κ. Παπανικολάου, που υπενθύμισε τον “εθελοντικό” ρόλο των αυτοδιοικητικών και διαφώνησε με την λογική των εξόδων παράστασης, άλλοι Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν εξέφρασαν διαφωνίες.

Για παράδειγμα ο κ. Κορδολαίμης είπε πως θα πρέπει να λαμβάνουν μια αποζημίωση και οι Σύμβουλοι για την συμμετοχή τους στα Συμβούλια, ενώ ο κ. Καμμένος δεν διαφώνησε “έστω για να πληρώνονται οι κλήσεις που κόβονται για το παρκάρισμα”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button