sliderΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Δημοτικό: Η συζήτηση, οι ονοματοδοσίες και το «μη θέμα»! (φωτο-video)

Ενδιαφέρουσα και μαραθώνια  ήταν η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγρινίου, που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα.

Ήταν διπλή, μιας και περιλάμβανε ειδική και τακτική συνεδρίαση, στην οποία μάλιστα τακτική δεν παρέστη ο κ. Παπαναστασίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η απουσία του Δημάρχου δεν ήταν καθόλου τυχαία, μιας και τέθηκαν και ζητήματα ηθικής τάξης που τον «ακουμπούσαν» προσωπικά.

Είναι αξιοσημείωτο ακόμη πως το βάρος των καταγγελιών, προφανώς καλούνταν να το «σηκώσει» ο Νίκος Γκρίζης, κάτι που απέφυγε να κάνει, εάν εξαιρεθούν οι ανταλλαγές χαρακτηρισμών μεταξύ του ιδίου και του κ. Καζαντζή, για την πρόταση του Δήμου σε έργο του ΒΑΑ.

Στην τακτική πάντα συνεδρίαση (για την ειδική διαβάστε ΕΔΩ) και εκτός των θεμάτων ηθικής τάξης που εθίγησαν (δείτε ΕΔΩ) και συνοψίζοντας στα σημαντικότερα:

Ο Π. Μοσχολιός, εκτός ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε σε δυο πρόσφατους θανάτους γνωστών δημοτών, ζητώντας από τους δήμους να τιμήσει τους εκλιπόντες.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στον θάνατο του Δ. Μπαλωμένου, αγωνιστή της Αντίστασης και ζήτησε να δοθεί το όνομα του σε οδό του Αγρινίου.

Ακόμη είπε πως κακώς ο Δήμος δεν ανέλαβε το κόστος της κηδείας του τ. Δημάρχου Αρακύνθου Κ. Λάκκα. Ζήτησε να καλυφθεί η δαπάνη και να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος σε κεντρική οδό της Ματαράγκας.

Από την πλειοψηφία δεν εκφράστηκε αντίρρηση.

Ο κ. Μερμίγκης (Ανυπότακτο Αγρίνιο) έθεσε εκ νέου το θέμα των παραπόνων των κατοίκων της οδού Κατράκη, μιας οδού μόνιμα επιβαρυμένης και επικίνδυνης, ζητώντας να ασκηθεί πίεση και προς την Περιφέρεια, ώστε να επέλθει η αποσυμφόρηση της.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, έθεσε το θέμα των «φουσκωμένων» λογαριασμών του νερού στο Ζευγαράκι. Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Σκορδόπουλος απάντησε πως υπάρχει πρόβλεψη, αλλά μόνο για αυτούς που είναι επισήμως χαρακτηρισμένοι ως πλημμυροπαθείς.

Ακολούθησε η έγκριση ψηφίσματος για τα δημόσια ακίνητα στον Δήμο Αγρινίου, που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο. Το σχέδιο κατέθεσε η παράταξη Ανυπότακτο Αγρίνιο.  Θεωρείται βέβαιο πως στη σχετική λίστα βρίσκονται τα δημόσια κτήματα στο Αγγελόκαστρο και κανείς δεν γνωρίζει ποια και πόσα ακόμη…

Για το ίδιο θέμα ο κ.  Αντωνάκος (ΛΑΣ), έθεσε έναν συνολικό προβληματισμό για τα δημόσια ακίνητα της Αιτωλοακαρνανίας που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο.

Στην ημερήσια διάταξη και τις ονοματοδοσίες οδών, υπήρχαν επιφυλάξεις σε μέρος των προτάσεων, ενώ κυρίως η συζήτηση εστιάστηκε στην οδό Ηρακλείτου.

Μέρος επαγγελματιών και κατοίκων διαφωνούν με τη μετονομασία, όπως είπαν τμήματος του δρόμου σε οδό Αγίου Αθανασίου και ζήτησαν να παραμείνει οδός Ηρακλείτου, όπως ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αξιοσημείωτη η ενόχληση του προέδρου του Συμβουλίου κ. Φωτάκη: «Εάν δεν ήταν Αγίου Αθανασίου και ήταν σκέτο Αθανασίου, μάλλον δεν θα υπήρχαν τόσες αντιδράσεις…», είπε συγκεκριμένα.

Πρόταση χωρίς… πρόταση!

Τέλος, σοβαρή αντίδραση υπήρχε στην έγκριση υποβολής προτάσεων στο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα ΒΑΑ: Το γεγονός ότι ουσιαστικά στην πρόταση δεν περιγράφονταν καθόλου οι παρεμβάσεις, στηλιτεύτηκε αρκούντως από την αντιπολίτευση.

Η προχειρότητα στην εισαγωγή του θέματος, ήταν προφανής.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ρόκος είπε: «Έχουμε πρόταση και δεν το ξέρουμε; Το θέμα πάσχει, δεν υπάρχει τεχνικό δελτίο. Τι θα ψηφίσουμε;»

«Ψηφίζουμε κάτι που δεν υπάρχει», είπε ο Νίκος Καζαντζής, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης, είπε πως οι προτάσεις είναι γνωστές, μέσα από την παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΒΑΑ. Δεν απάντησε όμως στο γιατί οι προτάσεις δεν περιλαμβάνονταν στην εισήγηση του θέματος

Η στάση του αυτή προκάλεσε και προσωπική αντιπαράθεση με τον Νίκο Καζαντζή:

«Προχώρα δίπλα στον Καλαμπαλίκη» είπε στον αντιδήμαρχο ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

«Χτυπάς πόρτες και δεν σου ανοίγει κανένας», απάντησε ο Νίκος Γκρίζης.

Η πρόταση, που κανείς τελικά δεν έμαθε ποια ήταν εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Σε ερώτηση προς τον κ. Φωτάκη αν γνωρίζει τι ακριβώς ψηφίζει , εκείνος απάντησε μάλλον αμήχανα: «Έχω εμπιστοσύνη στη δημοτική αρχή…»

Ολόκληρη η τακτική συνεδρίαση μετά το 3:18:00:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close