PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Οι… “κλεφτοκοτάδες”, τα ξένα κόλλυβα και οι εκλογές…

Αν μη τι άλλο η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου και ένταση είχε και “θανατηφόρες ατάκες” και γενικά προϊδέασε για αυτό που θα επακολουθήσει: Κόντρες και υψηλούς τόνους δηλαδή, όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών και καταγράφονται ζυμώσεις σε όλα τα επίπεδα.

Όπως ήταν αναμενόμενο η παρουσία ή “εισβολή” για κάποιους στο σημείο υδροληψίας στον Αχελώο, πριν από λίγες μέρες, ήταν η αιτία της πιο σοβαρής αντιπαράθεσης την Δευτέρα. Ανεξαρτήτως του ποινικού μέρους της υπόθεσης, μιας και η ΔΕΥΑ έχει καταθέσει μηνύσεις σε βάρος των δυο ατόμων που μπήκαν στην εγκατάσταση των οποίων μάλιστα η ταυτότητα έχει αποκαλυφθεί, οι απορίες σχετικά με την νομιμότητα και κυρίως την καταλληλότητα της υδροληψίας παραμένουν.


Για παράδειγμα, έγινε γνωστό πως δυο Σύμβουλοι, οι κ. Καζαντζής και Τραπεζιώτης, επισκέφθηκαν εκ νέου τον Εισαγγελέα , θέτοντας το θέμα της ποιότητας του νερού που υδρεύει χωριά της Δ.Ε. Στράτου από το σημείο. Μάλιστα έγινε επίκληση εγγράφου της κ. Διβάρη (το έγγραφο επικαλέστηκε στο Συμβούλιο και ο Νίκος Καζαντζής) από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, που κάνει λόγο για ακαταλληλότητα του σημείου υδροληψίας.  Εάν αυτό ισχύει, τότε πώς η Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας, αδειοδότησε την υδροληψία; Κι επειδή το ζήτημα άπτεται της δημόσιας υγείας οι αρμόδιοι καλούνται να δώσουν απαντήσεις.

Από εκεί και πέρα ερώτημα υπάρχει και με την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, μετά τις καταγγελίες που έγιναν από την παράταξη Τραπεζιώτη τον Σεπτέμβριο του 2017. Από τη μια πλευρά υποστηρίζεται πως η υπόθεση “τρέχει” και χρήζει διερεύνησης, ενώ από την άλλη πως έχει μπει στο αρχείο, μιας και ουδέν αξιόποινο προέκυψε.
Πάντως, ο άκομψος τουλάχιστον τρόπος που επελέγη για να αναδειχθεί το θέμα, δηλαδή δυο συγκεκριμένοι αντιπολιτευόμενοι να “εισβάλλουν” στις 18 Αυγούστου, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν κάνοντας “έφοδο” σε φυλασσόμενο χώρο, έδωσε το “πάτημα” στην δημοτική αρχή να μιλά σήμερα για “κλεφτοκοτάδες”.

– Τα 100ευρα της ενίσχυσης σε οικονομικά ασθενείς δημότες του Αγρινίου, έγιναν αφορμή να βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Κώστας Καλαντζής, που η αλήθεια είναι δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τις βολές που δέχτηκε για “άγρα ψήφων” με “δόλωμα” την ενίσχυση αυτή. Αν και ο αντιδήμαρχος υποστήριξε πως οι υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας επιλέγουν με αυστηρά κριτήρια τους δικαιούχους αυτών των ενισχύσεων, η αλήθεια είναι πως τη στιγμή που προβλέπεται κονδύλι 50.000 ευρώ τον χρόνο γι’αυτή την τακτική, τα συμπεράσματα μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά από την καλώς νοούμενη άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Οι κ. Ράπτης και Καζαντζής το είπαν ξεκάθαρα: Ο μεν πρώτος είπε πως ο κ. Καλαντζής κάνει μνημόσυνα με “ξένα κόλλυβα” και με 100ευρα, ο δε δεύτερος θύμισε στον αντιδήμαρχο, όταν βρίσκονταν στην ίδια παράταξη, πως είχαν συμφωνήσει πως αυτές οι πρακτικές θα σταματήσουν: “Κώστα τις ενισχύσεις ανά εξάμηνο τις έκανες ανά δίμηνο. Θυμάσαι που μου έλεγες ότι αυτά θα αλλάξουν;” είπε με νόημα ο Νίκος Καζαντζής.

Για την ιστορία να πούμε πως ο Δήμος μπορεί να καταβάλει σε τέτοιου είδους βοηθήματα άλλες 11.000 ευρώ το 2018 και 50.000 το -εκλογικό- 2019.

– Δυο φορές αιχμές κατά της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας άφησε ο Γιώργος Παπαναστασίου. Μια για την δακοκτονία και μια για την αρμοδιότητα των αντιπλημμυρικών έργων. Κάποιοι σκέφτονται πως οι αιχμές κατά της Χριστίνας Σταρακά, μόνο τυχαίες δεν είναι…. Άλλωστε το όνομα της Αντιπεριφερειάρχη “παίζει” πολύ έντονα για τον Δήμο Αγρινίου, αν και η ίδια το αρνείται προς το παρόν. Στο προεκλογικό τοπίο οι ζυμώσεις στην κεντροαριστερά θα παίξουν καθοριστικό ρόλο και στο τελικό αποτέλεσμα, μιας και η υποψηφιότητα Τραπεζιώτη δείχνει να μην συσπειρώνει.

– Στα προεκλογικά πάντα, ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει και στην αριστερά. Ο Γιώργος Καραμητσόπουλος συνεχίζει τις κινήσεις του, ενώ εντύπωση έχει προκαλέσει η “καθίζηση” του “Ανυπότακτου Αγρινίου”. Να φταίει άραγε η ενασχόληση στελεχών του με ΚΟΙΝΣΕΠ και ευρωπαϊκά κονδύλια; Η το ότι η συνεχής αντιπολίτευση στον… Παύλο Μοσχολιό έχει κουράσει; Στο παιχνίδι πάντως, ελέω “Κλεισθένη” αναμένεται να μπουν και άλλοι…

– Ασυνεννοησία προέκυψε και με το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης, για να επιστρέψουμε στο Συμβούλιο της Δευτέρας. Ήταν η πρόταση για ένταξη στο Πράσινο Ταμείο έργου ανάπλασης σε δυο ιστορικά τετράγωνα στο κέντρο του Αγρινίου. Ο αντιδήμαρχος κ. Μελιάδης είπε πως στην πρόταση περιλαμβάνεται και η κατασκευή παιδικής χαράς σε οικόπεδο που αγοράστηκε από τον Δήμο. Λίγο αργότερα όμως ο Δήμαρχος τον διέψευσε. Εικόνα όχι και τόσο συγκροτημένης εισήγησης.

– “Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού” ευχήθηκε η αντιδήμαρχος Μαρία Σαλμά στο Σώμα. Παρηγορητικό ακούστηκε.

Π.Η.Τ.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button