sliderΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Εργασιακά θέματα και πλήθος ερωτήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου (φωτο-video)

Ενδιαφέροντα θέματα προς συζήτηση και κατά περιόδους υψηλούς τόνους, χωρίς όμως ακρότητες,  είχε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου.

Για άλλη μια φορά, το επίκεντρο βρέθηκαν ερωτήσεις και ζητήματα εκτός ημερήσιας διάταξης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταγράφουν και πάλι διαμαρτυρίες για τη καθυστέρηση στη διαδικασία, μιας και μετά τις 21:30 η συζήτηση μπήκε στην εντός ημερήσιας διάταξης θεματολογία.

Πρώτο θέμα που απασχόλησε ήταν το αίτημα των συμβασιούχων εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου, για μονιμοποίηση τους. Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την συμπαράσταση του στο αίτημα των εργαζομένων. Περισσότερα ΕΔΩ.

Οι παρατάξεις ΛΑΣ , Συμμαχία Πολιτών και Ανυπότακτο Αγρίνιο, με αφορμή την εισαγωγή του θέματος, στάθηκαν ιδιαίτερα στην “ανάγκη κατάργησης αυτών των ελαστικών μορφών εργασίας”.

Ένα ακόμη εργασιακό θέμα έφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στον δήμο Αγρινίου, Θύμιος Κομματάς, που ζήτησε τη υιοθέτηση του ψηφίσματος της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το 179 άρθρο του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου (που ψηφίστηκε πρόσφατα), που προβλέπει την ανάθεση εργασιών πράσινου, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτες.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν την κατάργηση του άρθρου με την Χρ. Σταρακά να θέτει και το θέμα της μετακίνησης υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία, που έχει σαν αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται, ειδικά στο Πράσινο.

Ο κ. Ζέρης (παράταξη Καμμενου) είπε πως η κυβέρνηση επιδιώκει την μετάλλαξη των δημοτικών υπηρεσιών, ενώ ο Νίκος Καζαντζής ζήτησε την διεκδίκηση προσλήψεων .
Προσλήψεις στους δήμους ζήτησε και ο Τίμος Πανανικολάου (ΛΑΣ) , λέγοντας πως η εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια με την υποστήριξη συμπράξεων δημόσιου – ιδιωτικού τομέα κλπ.

Ο Στέλιος Μερμίγκης επισήμανε πως η σημερινή κυβέρνηση φέρνει με ένταση τέτοιου είδους θέματα, έχοντας συγκεκριμένη πολιτική αντίληψη, ενώ ο Γ. Καραμητσόπουλος, κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος για την “υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου, την επαρκή χρηματοδότηση του και την ανάγκη νέων προσλήψεων”.

Πάντως, δεν έλειψαν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις, με τους κ. Φωτάκη και Κουτρομάνο να τονίζουν πως δεν χρειάζεται “δαιμονοποίηση” της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Αξιοσημείωτη ήταν και η παρέμβαση του δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου, που υπενθύμισε πως εδώ και χρόνια ο δήμος σε κάποιους τομείς, όπως ο ηλεκτροφωτισμός και το πράσινο, συνεργάζεται με ιδιώτες, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση είναι “μεροκαματιάρηδες άνθρωποι” και όχι μεγαλοεργολάβοι.

“Εμείς πάντως, σε κάθε περίπτωση θα εκτελούμε την καθαριότητα ως δημόσιο αγαθό. Ότι κάναμε τα προηγούμενα χρόνια θα κάνουμε και τώρα. Δεν αλλάζει κάτι…”, είπε ακόμη ο δήμαρχος.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως στην σχετική ψηφοφορία, υιοθετήθηκε το ψήφισμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με δυο αποχές: των κ. Φωτάκη και Κιτσοπάνου.

Πλήθος ερωτήσεων-τι απάντησε ο δήμαρχος

Ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων , ενώ λίγο νωρίτερα η κ. Σταρακά, έθεσε το θέμα της ονοματοδοσίας δρόμου του Αγρινίου , στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πρώην προέδρου του Επιμελητηρίου, Γιώργου Πιστιόλα.

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν ήταν πολλές και στις περισσότερες απάντησε ο ίδιος ο δήμαρχος.

Μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα του αιτήματος των μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος ΔΠΠΝΤ σχετικά με την διατήρηση του καταργηθέντος Τμήματος, ενώ συνολικά υπήρχαν ερωτήσεις για την κατάσταση με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα, για τα οποία όπως φαίνεται δεν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη, πέραν της πενταετούς μίσθωσης κτηρίου της Ένωσης Αγρινίου και της ανακοίνωσης της πρυτανείας για την κάλυψη μέρους των αναγκών στέγασης των φοιτητών του Αγρινίου.

Ο κ. Καμμένος ρώτησε για την περικοπή ποσού προς την Σχολική Επιτροπή του δήμου, ενώ ο Νίκος Καζαντζής ρώτησε σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν μετά την καταστροφή έργου της πρώην Νομαρχίας στην Ματαράγκα. Ένα ακόμη θέμα που έθεσε ο κ. Καζαντζής ήταν για την παντελή απουσία του δήμου, από τις ναυταθλητικές εκδηλώσεις Wakeboard, που έγιναν πρόσφατα στην Τριχωνίδα.

Ο Στέλιος Μερμίγκης, έθεσε το θέμα της ανάγκης σωτηρίας του αρχοντικού Σωχωρίτη, ενώ ρώτησε και για τις πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με αίτηση που φέρεται να κατατέθηκε για τη δημιουργία μονάδας βιορευστών εντός των ορίων του δήμου.

Ο κ. Μερμίγκης επικαλέστηκε σχετικό δημοσίευμα του agriniopress.gr για το συγκεκριμένα θέμα, με τον δήμαρχο να απαντά πως δεν γνωρίζει κάτι.

Την ανάγκη υποστήριξης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, έθεσε ο κ. Καραμητσόπουλος, αν και αυτό δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου, ενώ οι ερωτήσεις συνεχίστηκαν, σε θέματα δρόμων, ρεμάτων κλπ με τον κ. Παπαναστασίου να διευκρινίζει αρκετές φορές πως πρόκειται για αρμοδιότητες της Περιφέρειας.

Τέθηκε ακόμη από τον κ. Κατσαρή (παράταξη Καζαντζής) και το θέμα της άσχημης οσμής που κατά καιρούς υφίσταται στην περιοχή Παναιτώλιο – Συκιά, με τον δήμαρχο να παραπέμπει στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, ενώ επίσης στην Περιφέρεια παρέπεμψε και για το αποχετευτικό έργο της Δ.Ε. Θεστιέων, το οποίο και χαρακτήρισε “γεφύρι της Άρτας”.

 

“Χρόνια ζητήματα φαίνεται πως παίρνουν το δρόμο τους” είπε ακόμη ο κ. Παπαναστασίου, θέλοντας να σχολιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις με τις αποθήκες Παπαπέτρου, μετά την πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στο Αγρίνιο και τις ανακοινώσεις που έγιναν.

Ο αντιδήμαρχος κ. Ζαρκαβέλης, που ρωτήθηκε από τον κ. Ζώη (παράταξη Καζαντζή) για την απόφαση για τις χρήσεις του ΔΑΚ, είπε πως επιβάλλεται να υπάρχουν κανόνες και πως ο ίδιος δεν άκουσε κανένα παράπονο από αθλητές ή Συλλόγους.

Τέλος ο αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώρος, έδωσε μια κάπως δυσνόητη απάντηση, ως προς την απουσία του δήμου στις αθλητικές εκδηλώσεις στην Τριχωνίδα, λέγοντας πως την ίδια μέρα είχε και άλλες υποχρεώσεις και πως ο δήμος σε έντυπο που έχει σχεδόν έτοιμο για την προβολή του σε έκθεση, έχει ειδικές αναφορές στην λίμνη.

Στην ίδια συνεδρίαση, ομόφωνα αποφασίστηκε να υποβληθεί πρόταση στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” για το “τσιμεντένιο” των καπναποθηκών Παπαστράτου (δείτε ΕΔΩ), ενώ έγινε και ψηφοφορία για την ανάδειξη των Συμβουλών που θα μετάσχουν στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος (δείτε ΕΔΩ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button