sliderΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δημοτικό: Πλήθος εκτός ημερήσιας ερωτήσεων με ωράριο, κορωνοϊό και μεταναστευτικό (video)

Απαντήσεις από τον Γ. Παπανασατσίου

Πλήθος ερωτήσεων και θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης υπήρξε νωρίτερα σήμερα, στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου από τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους.

Αναφορικά σε μερικές από τις πιο σημαντικές:

Σε ερώτησή του ο κ. Καμμένος ρώτησε για ακόμη μια φορά για το θέμα του ορισμού των δημοτικών συμβουλίων στις 3 η ώρα το μεσημέρι αλλά και για το τι έχει γίνει με το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, από το οποίο το Αγρίνιο αναμένει πόρους. Έθεσε ακόμη το θέμα της δημιουργίας ενεργειακής κοινότητας με πρωτοβουλία του δήμου Αγρινίου.

Για το ωράριο, επίσης. σε ερώτηση του κ. Καζαντζής τόνισε ότι δεν μπορεί να παίρνονται αποφάσεις από έναν άνθρωπο αλλά να τηρούνται οι συνήθειες πολλών χρόνων. “Θα έπρεπε να μας καλέσετε να μιλήσουμε κι αν υπήρχε θέμα να το λύσουμε με διάλογο”, επεσήμανε εξηγώντας το πρόβλημα των ελεύθερων επαγγελματιών με το ωράριο των “τρεις”.

Κάτι ανάλογο επεσήμανε και ο Τίμος Παπανικολάου ο οποίος είπε ότι δεν μπορούν να φεύγουν από την… οικοδομή σύμβουλοι ή από ιδιωτική δουλειά που δεν πληρώνει υπερωρίες! Παράλληλα τόνισε πως πρέπει και το δημοτικό συμβούλιο να πάρει μέτρα για τον κορωνοΐό, ρωτώντας ποια θα είναι αυτά.

“Ευτυχώς δεν έχουμε καρναβάλι στην πόλη και δεν θα ανασταλεί”, ήταν η αναφορά του Στέλιου Μερμίγκη για τα μέτρα για τον κορωνοϊό, που επανέφερε και το θέμα της κατάστασης του παλιού κτιρίου του Οργανισμού Καπνού και της άθλιας κατάστασης που βρίσκεται.

Για το θέμα της κατάστασης της περίφραξης των αποθηκών Παπαπέτρου που κρίνονται επικίνδυνες για τα σχολεία που υπάρχουν απέναντι αλλά και για την παλαιότητα της Γέφυρας Αβόρανης ρώτησε ο κ. Καραμητσόπουλος, όπως και ο κ. Θεοδωρόπουλος για το τι θα γίνει με την άρδευση της Μακρυνείας μετά και την συνάντηση υπό τον κ. Λιβανό.

Τέλος, ο κ. Κοντονάσιος ρώτησε για την γέφυρα του Αχελώου και το τι προβλέπεται για να αλλάξει η επικίνδυνη κατάστασή της, όπως και για την περιοχή “Ράχες” στην Λεπενού όπου η οδική κατάσταση είναι επικίνδυνη.

Απαντώντας συνοπτικά σε όλες τις ερωτήσεις ο δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε αρχικά στις ενεργειακές κοινότητες, λέγοντας ότι η απόφαση είναι να κάνουμε ενεργειακές κοινότητες αλλά με ολοκληρωμένη πρόταση. Για τα μέτρα πρόληψης στα σχολεία έκανε λόγο για προμήθεια σε αντισηπτικά αλλά και προμήθεια μασκών με αναμονή για περαιτέρω μέτρα.

Για το κτίριο του οργανισμού Καπνού απάντησε ότι εμφανίστηκε ένα έγγραφο από το Μεσολόγγι προ ετών που δηλώνει παραλαβή-παράδοση και μετά από έρευνα βρέθηκε κι ένα ανάλογο σε κάποιο γραφείο του δήμου Αγρινίου. Για το θέμα θα κληθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων, εξήγησε ο κ., Παπαναστασίου.

Σε ό,τι αφορά τον “Φιλόδημο” η δέσμευση είναι, όπως εξήγησε ο κ. Παπαναστασίου ότι είτε θα περάσουν τα έργα του στο ΕΣΠΑ, είτε ότι θα συνεχίσουν από το ίδιο ταμείο, ενώ το έργο του μεγάλου αγωγού ύδρευσης είναι διασφαλισμένο.

“Για όσους έχουν κάνει πολεοδομικές παραβάσεις υπάρχει καταγραφή και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, μάλιστα θα δοθεί παράταση 15 ημερών για να δηλωθούν χώροι αλλιώς τα τραπεζοκαθίσματα θα ξηλωθούν”, ήταν η απάντηση του κ. Παπαναστασίου σε σχετικό ερώτημα ενώ, σε ό,τι αφορά την Γέφυρα του Αχελώου ο δήμαρχος Αγρινίου επεσήμανε ότι χρειάζονται σημαντικές τεχνικές αλλαγές για την ασφάλειά της αλλά φαίνεται πως η Περιφέρεια έχει βάλει στον σχεδιασμό της το ζήτημα. Αντίθετα για την γέφυρα της Αβόρανης είπε ότι χρειάζεται καινούρια γέφυρα και αν δεν είχαν γίνει παρεμβάσεις φέτος ίσως και να είχε καταρρεύσει!

Για τις αποθήκες Παπαπέτρου και τον τοίχο τους ο δήμαρχος Αγρινίου απάντησε ότι πρέπει είτε να υπάρξει έργο με αυτεπιστασία ή το υπουργείο Πολιτισμού να αναλάβει τα έξοδα και να κάνει τις αλλαγές που πρέπει.

“Δεν πρόκειται να γίνει κανένα αρδευτικό αν δεν γίνουν πρώτα οι μελέτες”, ήταν η απάντηση του δημάρχου για το αρδευτικό της Μακρυνείας-και όχι μόνο-μην αφήνοντας πολλά περιθώρια για άμεσες εξελίξεις.

Σε ερωτήσεις των κυρίων Γκρίζη και Μπελεβώνη για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναμένουμε από τον δήμο Αγρινίου για το μεταναστευτικό έκανε λόγο για άστοχες δηλώσεις του κ. Μηταράκη αλλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ήδη δήμοι όπως της Άρτας που είναι πολύ κοντά μας, όπως είπε. “Καλά είναι να μην φτάσουν στο κατώφλι μας θέματα όπως αυτό κατά τη γνώμη μου, αλλά όταν φτάσουν θα πρέπει να τα δούμε σοβαρά, φοβάμαι όμως ότι παίζονται πολλά λεφτά με τις ΜΚΟ και κάποιοι το βλέπουν ως επένδυση”, ήταν τα λόγια του.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Φαρμάκης, πάντως, υπεραμύνθηκε της επιλογής του συμβουλίου στις 3 το μεσημέρι γιατί πολλά θέματα πάνε εξαιρετικά αργά και οι πολίτες δεν μπορούν να το παρακολουθούν. Δεσμεύτηκε όμως να ξανασυζητηθεί το θέμα αν και, όπως είπε, “πρέπει να είμαστε μάχιμοι και αυτό που κάνουμε εδώ είναι η δουλειά που διαλέξαμε να κάνουμε”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button