ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δημοσκόπηση Pulse: Υπέρ του εμβολιασμού 7 στους 10 πολίτες

Θετική σε μεγάλο βαθμό η αξιολόγση του εμβολιαστικού προγράμματος – Η ανησυχία για τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις εμφανίζεται μειωμένη, ιδιαίτερα μεταξύ όσων έχουν εμβολιαστεί

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει σκοπό να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, συντομότερα ή αργότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


Συνολικά, 7 στους 10 πολίτες τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού, ενώ μειώθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και όσοι έβλεπαν με επιφυλακτικότητα τα εμβόλια. Το ποσοστό όσων δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο.

Απαντώντας στην ερώτηση πώς θα αξιολογούσατε την πορεία και την εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα μας, το 63% του δείγματος απαντά «θετικά» και μόλις 26% αρνητικά. Ειδικά, αυτοί που έχουν λάβει ήδη κάποια δόση του εμβολίου, την αποτιμούν θετικά σε ποσοστό 80%.

Η ανησυχία για τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις εμφανίζεται να είναι μειωμένη, ιδιαίτερα μεταξύ όσων έχουν εμβολιαστεί.

To 51% δηλώνει ότι δεν έχει υποχρέωση να κάνει self test και από αυτούς η πλειοψηφία δηλώνουν συνταξιούχοι. Όσοι έχουν υποχρέωση, στην συντριπτική πλειοψηφία τους κάνουν τα ακτινοδιαγνωστικά τεστ.

protothema.gr

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button