ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δημοσκόπηση Pulse: Πώς κρίνουν οι πολίτες την κυβέρνηση

Τι απαντούν για εμβόλιο, μεταλλάξεις και υπόθεση Λιγνάδη

Σημαντικά αποτελέσματα προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και σχετίζεται με το lockdown, τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Αυξάνεται το ποσοστό των ερωτηθέντων που επιθυμεί άρση των περιοριστικών μέτρων ενώ ζητούν να ανοίξουν ταυτόχρονα το λιανεμπόριο και τα σχολεία. Ωστόσο αν κληθούν να επιλέξουν τότε το λιανεμπόριο έχει σαφή προτίμηση.

Αρνητικά κρίνουν την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση το θέμα των σεξουαλικών αποκαλύψεων με αποκορύφωμα την υπόθεση Λιγνάδη.

ADVERTISING

Αναφορικά με το ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ακλόνητος με ποσοστό 44% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που μετρά ένα ποσοστό 25%. Για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού το 56% ανησυχεί ενώ το 19% δεν φαίνεται να… αγχώνεται ιδιαίτερα.

Ειδικότερα, το 24% λέει πολύ, το 32% αρκετά, το 21% μέτρια, το 9% λίγο ενώ ένα 10% λέει καθόλου.

Σχετικά με το εμβόλιο, το 80% των ερωτηθέντων λέει ναι πως θα το κάνει και το 18% όχι. Πιο συγκεκριμένα το 59% λέει σίγουρα ναι στο εμβόλιο ενώ το 21% μάλλον ναι ενώ στον αντίποδα το 10% λέει μάλλον όχι και το 8% σίγουρα όχι

Όσο για το πότε θα το κάνουν το εμβόλιο το 61% λέει το συντομότερο, το 14% μετά από 2-3 μήνες, το 14% αρκετά αργότερα και το 9% λέει ποτέ.

Στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει με τα μέτρα, το 24% ζητά άμεση χαλάρωση των μέτρων και του lockdown, το 39% κάνει λόγο για μικρή παράταση και διορθωτικα μέτρα, το 29% ζητά παράταση για όσο χρειαστεί και ένα 8% δεν ξέρει και δεν απαντά.

Τι θα πρέπει να ανοίξει πρώτο όταν αρθούν τα μέτρα; Το 19% θέλει να ανοίξουν τα σχολεία, το 29% το λιανεμπόριο ενώ ταυτόχρονο άνοιγμα ζητά το 44%.

Οι συνταξιούχοι ζητούν κατά 20% να ανοίξουν τα σχολεία πρώτα, το 24% θέλει το λιανεμπόριο και το 49% ταυτόχρονα. Στους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες το ποσοστό ειναι αντιστοιχα (16%-39%-38%), στον ιδιωτικό τομέα (11-39-40) και στον δημόσιο τομέα (30-22-44)

Σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη και τους χειρισμούς της κυβέρνησης το 51% την αξιολογεί αρνητικά ενώ το 44% την αξιολογεί θετικά.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ το 75% την αξιολογεί θετικά ενώ το 21% αρνητικά. Αντίθετη κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ με το 81% να μιλά αρνητικά και το 18% θετικά. Ενδιαφέρουν παρουσιάζει η στάση των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ όπου το 61% αξιολογεί θετικά και το 36% αρνητικά.

Στο πως αξιολογείται η αξιωματική αντιπολίτευση στο ίδιο θέμα το 59% την κρίνει αρνητικά και το το 34% θετικά.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ την κρίνουν θετικά στο 73% ενώ αρνητικά στο 23%. Αντίθετα αρνητικά την κρίνουν κατά 78% οι ψηφοφόροι της ΝΔ και κατά 82% αυτοί του ΚΙΝΑΛ.

Η έρευνα της Pulse είναι πανελλαδική και έγινε τηλεφωνικά με τη χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου σε δείγμα 1.306 ατόμων το διάστημα 26 – 28 Φεβρουαρίου 2021 και δημοσιεύτηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

thecaller.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button