Γεγονότα

Δημοσκόπηση: προβάδισμα Μοσχολιού με απολυτή ρευστότητα και απαξίωση των κομμάτων

epi-dimoskopisiΕνδιαφέρονται στοιχεία περιλαμβάνει η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε προ 20ημερου στον δήμο του Αγρινίου από την εταιρεία “tothepoint”  και που δημοσιεύει η εφημερίδα “Αναγγελία” του Αγρινίου.

Αν και δεν διευκρινίζεται για λογαριασμό ποίου η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε, πιθανολογείται πως πρόκειται γι’ αυτή που φημολογείται πως έγινε για τον αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας Βασίλη Αντωνόπουλο, αφού τις προηγούμενες μέρες, συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχη, περιέφεραν πίνακες και στοιχεία αυτής της ίδιας δημοσκόπησης.

Σύμφωνα με αυτήν, ο Παύλος Μοσχολιός έχει προβάδισμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Στην ερώτηση «ποιον θα επιλέγατε να ψηφίσετε» από μία λίστα έξι υποψηφίων τον προτιμά το 17,2% των δημοτών. Με όριο μεγίστου σφάλματος 2,8% (αρκετά υψηλό) τον νυν δήμαρχο ακολουθούν κατά πόδας ο Βασίλης Αντωνόπουλος με 13,5% και ο Γιώργος Παπαναστασίου με 12,9%. Στη δημοσκόπηση ο κ. Νικάκης συγκεντρώνει το 9%, ο κ. Τραπεζιώτης το 7,3% και ο Λ. Σταθόπουλος της Χ.Α. το 1,7%.

Οι αρνούμενοι να πάρουν θέση αναδεικνύονται σε «πρώτη παράταξη» (37% συνολικά) αφού το 12,7% δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν, 5,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι και 19% «Δεν γνωρίζω/ Δεν απαντώ».

Η έρευνα έγινε 1-5 Φεβρουαρίου 2014 από την εταιρεία «tothepoint» με «στρωματοποιημένη δειγματοληψία από το αρχείο τηλεφωνικών καταλόγων του ΟΤΕ» ΣΕ 997 άτομα, άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών, όλοι τους ψηφοφόροι του δήμου Αγρινίου. Το 60,9% στην πόλη του Αγρινίου, και 39,1% από το υπόλοιπο δήμου. Οι άνδρες ήταν 47%  και οι γυναίκες 53%.

Πρόκειται για μια μέτρηση που έγινε όμως μια περίοδο που το προεκλογικό τοπίο ήταν αρκετά  θολό: Οι κ. Παπαναστασίου και Τραπεζιώτης δεν είχαν ανακοινώσει επίσημα υποψηφιότητα, ο κ. Αντωνόπουλος ακόμη και σήμερα δεν έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις του, ο κ. Νικάκης δεν υποψήφιος, αφού το ΚΚΕ επέλεξε τον κ. Παπανικολάου ενώ  ο κ. Σταθόπουλος δεν θα είναι καν υποψήφιος. Επομένως ακόμη και σήμερα τα ποσοστά μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά. Κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει και σε έναν μήνα από σήμερα.

Το πολιτικό τοπίο με βάση τα αποτελέσματα αυτά είναι απόλυτα ρευστό, τόσο σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές, όσο και τις πιθανές βουλευτικές εκλογές.

Στο συγκεκριμένο ερώτημα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα ψήφιζε το 16,7% και το 16,2% αντίστοιχα. Το 8,5% θα ψήφισε Χρυσή Αυγή, το 5,7% ΠΑΣΟΚ, το 5,6% ΚΚΕ , το 2,6% ΔΗΜΑΡ, το 2,8% Ανεξάρτητους Έλληνες, “άλλο” το 6,4% , άκυρο – λευκό το 7,8% ενώ οι αναποφάσιστοι-δε ξέρω – δεν απαντώ συγκεντρώνει 27,8% !

Η απολυτή απαξίωση όλων των κομμάτων , άλλοτε κραταιών , είναι δεδομένη και στον δήμο του Αγρινίου, αφού σε ποσοστό 39,6% οι ερωτηθέντες λένε πως θα ψήφιζαν έναν αμιγώς προσωπικό συνδυασμό υποψηφίου, πέρα από κόμματα και χρίσματα!

Τέλος, στον «δείκτη δυναμικής» που παίρνει ως βάση το ποσοστό θετικής γνώμης στο σύνολο της εκφρασμένης γνώμης για το κάθε πρόσωπο, προηγείται ο κ. Νικάκης (72,4%) έπειτα ο κ. Αντωνόπουλος (70,2%) και ακολουθούν: Ο κ. Παπαναστασίου (68,8%), ο κ. Μοσχολιός (53,5%), ο κ. Τραπεζιώτης (52%) και ο κ. Σταθόπουλος (35,3%).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button