PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Η δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research και η αληθινή δύναμη της κυβερνήσεως…

Μέχρι σήμερα θα έχετε μάθει για την δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για την Ελλάδα και επί μέρους για την περιοχή μας, όπως την παρουσίασε το thebest.gr . Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι παλιά στον χώρο και καταξιωμένη που σημαίνει ότι έχει τις αποτυχίες της και τις μπαλαφάρες της,  όπως όλες οι άλλες εταιρείες που προσπαθούν να τις απαξιώσουν πολλοί και διάφοροι για τους δικούς τους λόγους.

Θέλει να πει η στήλη ότι δεν είναι σαν την άλλη που «έχτιζε γέφυρες στην Ευρώπη» και την ήξερε μόνο ο υπουργός κ. Βερναρδάκης και τώρα έχουμε χάσει τα ίχνη της ή δεν είναι σαν μια άλλη που έκανε ο κ. Σκλίας προχθές, με το βιογραφικό του ιδίου να  αναφέρει πως μετείχε στα μπάχαλα στην Αθήνα το 2008 ενώ έχει δουλέψει και στο… Νταχάου σε εργοστάσιο!

Το πιο πιασσάρικο θέμα για την περιοχή μας είναι πως ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα η ΝΔ είναι 5,5% μπροστά, εντούτοις, στα δικά μας τα χώματα είναι 1,7% ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά και με την ίδια, πάνω-κάτω, διαφορά που είχαν και προ μηνών. Βέβαια, στην περιοχή η επίδοση του κόμματος είναι από 15 έως και 20 μονάδες κάτω από τις τελευταίες εκλογές αλλά και η ΝΔ σε τελική ανάλυση κάτω είναι! Οπότε; Τι οπότε; Εδώ αρχίζουν τα ωραία.

Όταν πέφτεις πάνω σε τέτοια ευρήματα πας στα λεγόμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά και, περισσότερο, όταν η δημοσκόπηση έχει και τοπική παράμετρο πας στα θέματα που αγαπά ο λαός. Μνημόνια, επιδόματα, μισθοί, παροχές δηλαδή…

Λοιπόν, πάμε να δούμε ένα μέρος κατεξοχήν προοδευτικό και «αντιδεξιό»  τι λέει για τα βασικά ζητήματα που μας απασχολούν: Πρώτα και κύρια ένας στους τρεις(κάπου 33%)πιστεύει ότι ο Τσίπρας πιστώνεται την έξοδο από τα μνημόνια. Η έρευνα δεν λέει αν το υπόλοιπο 66% δεν πιστεύει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια ή πιστεύει ότι βγήκαμε αλλά δεν το έκανε ο Τσίπρας το θαύμα…

Μετά είναι οι παροχές: προσέξτε, να υπάρχουν κοινωνικά επιδόματα θέλει το 62% έναντι 32% που λέει όχι στα επιδόματα, αλλά το 77% θεωρεί ότι δεν πρέπει να φορολογείται η μεσαία τάξη για να υποστηρίζονται οι οικονομικά ασθενέστεροι, ενώ ένα 90% πιστεύει ότι πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι όντως στην περιοχή μας προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ! Διότι και αύξηση μισθών θέλουμε -που να την  διατάξει η κυβέρνηση και να την δίνει ο εργοδότης- και επιδόματα θέλουμε βαρβάτα αλλά να μην βγαίνουν από εμάς αλλά από κάπου αλλού, π.χ. από το Κράτος είναι μια πολύ ωραία ιδέα!

Μετά από όλα αυτά ας δούμε τώρα πού ακριβώς βρίσκεται το κυβερνών κόμμα; Λοιπόν, ο 37% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά τη συμφωνία στο Eurogroup ενώ το 44% αρνητικά και μάλλον αρνητικά. Θετικά και μάλλον θετικά κρίνει τη συμφωνία για το Σκοπιανό το 37%, ενώ αρνητικά και μάλλον αρνητικά το 55%. Μάλιστα το 39% θεωρεί ότι πρέπει να επικυρωθεί η συμφωνία από τη Βουλή, ενώ το 57% να μην επικυρωθεί.

Ε, αυτό το «κάτι μεταξύ 37% και 39%» που εμφανίζεται σχεδόν παντού σημαίνει πως τα ο κόμμα κρατά τις δυνάμεις του κανονικότατα… Και με το νόμο.

 

η συντακτική δημολαπαροσκοπική μονάδα

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close