Ευρωεκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές: Μπροστά με 7,3 μονάδες η ΝΔ στη Δυτική Ελλάδα-“ψηλά” το ΚΙΝΑΛ

Με περισσότερες από επτά μονάδες προηγείται η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας DATA RC για τις ευρωεκλογές.

Ειδικότερα, η δημοσκόπηση διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Πελοπόννησος και αναδεικνύει τη μεγάλη πτώση του κυβερνώντος κόμματος στην ίδια περιφέρεια, καθώς στις ευρωεκλογές του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη, με ποσοστό 30,35%, έναντι 22,12% που είχε πάρει η ΝΔ.

Η μετατόπιση των ψηφοφόρων προς τη ΝΔ πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, είναι της τάξης του 15%.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 29,7% των ψήφων, έναντι 22,4% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 9,7%, το ΚΚΕ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%.

Με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 37,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 28%, το ΚΙΝΑΛ 12,1%, το ΚΚΕ 6,6% και η Χρυσή Αυγή 5,6%.

Σχόλια:

Η πλειοψηφία των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει αποφασίσει ποιο κόμμα θα υποστηρίξει στις ευρωεκλογές του Μάϊου. Το 29,7% των πολιτών δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΝΔ ενώ το 22,4% ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με ποσοστό πρόθεσης ψήφου 9,7%, το ΚΚΕ με 5,3% και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 4,5%. Συγκριτικά με την μέτρηση του Φεβρουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει αύξηση +4,9 ποσοστιαίες μονάδες, η ΝΔ +4 ποσοστιαίες μονάδες, το ΚΙΝΑΛ +1,1 και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ +1 ποσοστιαία μονάδα και το ΚΚΕ -0,4.

• Οι αναποφάσιστοι καταγράφονται στο 13,1% σημειώνοντας σημαντική μείωση κατά 8,3 ποσοστιαίες μονάδες από την μέτρηση του Φεβρουαρίου.

• Στην εκτίμηση της ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ έχει ποσοστό 37,1% καταγράφοντας ελαφρά μείωση συγκριτικά με την μέτρηση του Φεβρουαρίου(37,4%). Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 28% σημειώνοντας αύξηση 2,6 ποσοστιαίων μονάδων από τον Φεβρουάριο.

• Το ΚΙΝΑΛ εμφανίζει ποσοστό 12,1% (εκτίμηση ψήφου) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μεγαλύτερο από το ποσοστό στο σύνολο της χώρας, όπως καταγράφεται στην έρευνα που έχει δημοσιευθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Απρίλιο.

• Το ποσοστό του ΚΚΕ καταγράφεται τον Απρίλιο στο 6,6% στην ΠΔΕ, ελαφρά μεγαλύτερο από το ποσοστό στην χώρα, όπως καταγράφεται στην έρευνα που έχει δημοσιευθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Απρίλιο (6,2%).

• Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εμφανίζει ποσοστό εκτίμησης ψήφου 5,6%, σημειώνοντας μικρή αύξηση από τον Φεβρουάριο.

http://www.pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close