Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Κι άλλη δημοσκόπηση “τρέχει” για τον δήμο Αγρίνιου

Ερωτήματα και για την Περιφέρεια

Τηλεφωνήματα έλαβαν σήμερα δημότες του Αγρινίου από εταιρεία δημοσκοπήσεων που διενεργεί μέτρηση για τον δήμο, ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

Η δημοσκόπηση, από την Ιnnovation Metrisis, περιλαμβάνει ερωτήσεις βαθμολόγησης του έργου του Γ. Παπαναστασίου σε βασικά θέματα καθημερινότητας. Ακόμη, περιλαμβάνει πρόθεση ψήφου (πιθανότητα ψήφου) για την πρώτη Κυριακή και σε πιθανά ζευγάρια για την δεύτερη Κυριακή.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο των ερωτήσεων της εταιρείας βρέθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου και για το κατά πόσο οι δημότες είναι ευχαριστημένοι από την θητεία του αλλά και ποια θεωρούν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην πόλη.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες καλούνται να βαθμολογήσουν τη θητεία του δημάρχου και να επιλέξουν: πολύ ικανοποιητική, αρκετά ικανοποιητική, όχι τόσο ικανοποιητική, καθόλου ικανοποιητική ή δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Επίσης καλούνται να επιλέξουν τρία θέματα (ανάμεσα σε αρκετές επιλογές) με τα οποία δεν είναι ικανοποιημένοι και αποτελούν προβλήματα για την πόλη του Αγρινίου. Κάποιες από τις επιλογές είναι η καθαριότητα, η κατάσταση των δρόμων, η κοινωνική πρόνοια, η εξυπηρέτηση από υπηρεσίες αλλά και η ποιότητα ζωής.

Σημειώνεται ότι από τις ερωτήσεις σχετικά με τα θέματα που κατά την άποψη των δημοτών αποτελούν προβλήματα για την πόλη, δεν υπάρχει ερώτηση για την έλλειψη σύνδεσης με την Ιόνια Οδό ή την ενδεχόμενη “αποχώρηση” των Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Βέβαια τα δυο παραπάνω, δεν άπτονται αρμοδιοτήτων του δήμου.

Επίσης οι δημότες ερωτώνται ξεχωριστά σχετικά με την άποψη που έχουν για τον Γ. Παπαναστασίου, την Χρ. Σταρακά, τον Δημ. Τραπεζιώτη, τον Ν. Καζαντζή, τον Τ. Παπανικολάου, το Στ. Μερμίγκη, τον Γ. Καραμητσόπουλο και τον Κ. Κατσαρή.

Οι πιθανές απαντήσεις από τις οποίες μπορούν να επιλέξουν είναι: Θετική, μάλλον θετική, μάλλον αρνητική, αρνητική, δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Ακολουθεί ερώτηση σχετικά με την πρόθεση ψήφου. Ερωτώνται ειδικότερα οι δημότες πόσο πιθανό είναι να ψηφίσουν κάποιον από τους παραπάνω υποψηφίους.

Στη συνέχεια ακολουθούν ερωτήσεις και για τα πιθανά “ζευγάρια” του δεύτερου γύρου στις Δημοτικές Εκλογές, με τις επιλογές όμως να αφορούν ειδικότερα σε δυο ζευγάρια:
Ποιον ή ποια θα ψήφιζαν ανάμεσα σε Παπαναστασίου – Σταρακά, Παπαναστασίου – Τραπεζιώτη και Παπαναστασίου – Καζαντζή.

Ακολουθούν ερωτήσεις και για τις Περιφερειακές εκλογές όπου ζητήθηκε η άποψη για Κατσιφάρα, Φαρμάκη, Σπηλιόπουλο, Καραθανασόπουλο και Χατζηλάμπρου. Οι πιθανές απαντήσεις, όπως και για τους υποψήφιους Δημάρχους ήταν: θετική άποψη, μάλλον θετική, μάλλον αρνητική, αρνητική, δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Επίσης δόθηκε και η επιλογή ανάμεσα στο ζευγάρι Κατσιφάρα – Φαρμάκη για τον δεύτερο γύρο.

Τέλος, οι δημότες του Αγρινίου κλήθηκαν να απαντήσουν και για τις Εθνικές Εκλογές, τι ψήφισαν στις προηγούμενες, τι θα ψηφίσουν στις επόμενες, ενώ η έρευνα κλείνει με ερωτήσεις για την ηλικία του ερωτώμενου και αν ζει εντός της πόλης του Αγρινίου ή εκτός αυτής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button