Αυτοδιοίκηση

Δημόσιος διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών

O
Σε διεθνή δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό για τη μεταφορά των μαθητών για την επόμενη σχολική χρονιά, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μετά την απόφαση που έλαβε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την έγκριση αναγκαιότητας της διενέργειας διαδικασίας διεθνούς δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μεταφορά των μαθητών στη χωρική αρμοδιότητα και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία) για τις σχολικές περιόδους 2014-2015 και 2015-2016, μετά τις εισηγήσεις που έκαναν κατά τη σημερινή συνεδρίαση και οι τρεις Αντιπεριφερειάρχες Β. Αντωνόπουλος, Γ. Αλεξόπουλος και Χ. Καφύρας.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προσπαθεί έγκαιρα να προχωρήσει τις διαδικασίες ώστε την επόμενη σχολική χρονιά να ξεκινήσει απρόσκοπτα και δίχως κανένα πρόβλημα η μεταφορά των μαθητών και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, παρά το γεγονός πως επρόκειτο για μία αρμοδιότητα που από τον “Καλλικράτη” ορίζεται ως αρμοδιότητα των Δήμων. Παρ’ όλα αυτά έχουμε αναλάβει αυτή την πολυδαίδαλη διαδικασία και κάνουμε τις σωστές κινήσεις, ούτως ώστε όλα να γίνονται με διαφάνεια, ανοικτά και κυρίως προς όφελος των μαθητών μας και γενικότερα της κοινωνίας. Τρία χρόνια, όλη αυτή η διαδικασία είναι Γολγοθάς για εμάς… Όμως προσπαθούμε και κάθε φορά τα καταφέρνουμε και επιτυγχάνουμε οικονομίες κλίμακος. Τώρα κοιτάμε στο μέλλον και προσπαθούμε να δώσουμε έγκαιρα λύση και για τα επόμενα χρόνια», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας πως «όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια, κάθε χρόνο και παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να μην υπάρχουν κενά στη μεταφορά των μαθητών στη Δυτική Ελλάδα, ένα ζήτημα με μεγάλη κοινωνική διάσταση για τους μαθητές και τις οικογένειες τους».

Από το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίθηκε η οργάνωση της διαδικασίας της μεταφοράς μαθητών, η συγκρότηση ομάδων δρομολογίων, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια της οικονομικότητας και της εξασφάλισης συνθηκών γνήσιου ανταγωνισμού και η αναγκαιότητα διενέργειας ανοιχτού διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για τη σύναψη συμβάσεων μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αρμόδιους μεταφορείς, κατά τις σχολικές περιόδους 2014-2015 και 2015-2016 και συγκεκριμένα από 1.9.2014 έως 31.8.2016, με δυνατότητα παράτασης αυτών για τρείς μήνες.

Το προβλεπόμενο κόστος των συμβάσεων μεταφοράς, το οποίο θα προσδιορίσει και το ποσό της διακήρυξης του διαγωνισμού, θα προέλθει από τον υπολογισμό όλων των υφισταμένων δρομολογίων, αλλά και όσων προκύψουν μετά από τροποποίηση για την κάλυψη διαμορφωθεισών αναγκών μεταφοράς μαθητών, με βάση τις διατάξεις που προβλέπονται.

Απώτερος στόχος είναι η απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών με τη μικρότερη δαπάνη, δεδομένων των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και με γνώμονα ότι η μεταφορά μαθητών αποτελεί ουσιώδες συστατικό δημοσίου συμφέροντος προστατευόμενο από το Σύνταγμα, αλλά κυρίως για να μην υποστούν ταλαιπωρία για μία ακόμη χρονιά οι μαθητές και οι οικογένειές τους.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button