Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ΠΟΑΥ της Δυτικής Αιτωλοακαρνανίας – Εχινάδων

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης το Προεδρικό Διάταγμα για τον χαρακτηρισμό και οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών σε θαλάσσιες περιοχές των Δυτικών ακτών Αιτωλοακαρνανίας και του συμπλέγματος Εχινάδων Νήσων καθώς και η περιβαλλοντική έγκριση του σχεδίου αυτού.

Τα τελευταία χρόνια η ΠΟΑΥ προκάλεσε αντιδράσεις από φορείς του Ξηρομέρου και χθες το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά και την υπογραφή και δημοσίευση του ΦΕΚ


Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο δήμαρχος Γ. Τριανταφυλλάκης, όσο και εκπρόσωποι παρατάξεων της αντιπολίτευσης, χαρακτήρισαν «θετικό» το γεγονός της μεγάλης μείωσης της έκτασης της παραγωγικής ζώνης των μονάδων σε σχέση με την αρχική Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από 25.977 στρέμματα στα 15.263 στρέμματα, κατά 41%.

Η ζώνες υδρανάπαυσης επίσης μειώνονται κατά 45% με 50% σε σχέση με την αρχική μελέτη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ξηρομέρου, που δήλωσε στο χθεσινό (24/1) Δημοτικό Συμβούλιο ότι αυτή η μείωση προήλθε μετά από διαβουλεύσεις και κινητοποιήσεις, τονίζοντας πως πλέον το βάρος δίνεται στην προσφυγή που έχει γίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Πιστεύουμε στη δικαιοσύνη, μπορούμε να βρούμε την οριστική λύση, μέσω της νομικής οδού», σημείωσε ο Γ. Τριανταφυλλάκης.

Δείτε το ΦΕΚ.

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button