ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Και που δεν χρωστάει: Χρέος 19.467 € του Δήμου Ξηρομέρου προς την ΔΕΥΑ Αγρινίου

Όπως είναι γνωστό. η οικονομική κατάσταση στην ύδρευση του Δήμου Ξηρομέρου είναι πολύ αρνητική.

Όπως ανέφερε και επίσημα ο Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29 Σεπτεμβρίου, ότι ενώ η ύδρευση στοιχίζει στους δημότες 1.100.000 € τον χρόνο, ο Δήμος εισέπραξε τέλη ύδρευσης για το 2019, με στοιχεία 31.8.2019, μόνο 1.300 €! Δηλαδή λιγότερο απ’ ότι εισπράττει ένα κυλικείο σε μικρό σχολείο.

Σε αυτή του την αναφορά δεν τόλμησε κανείς να του απαντήσει εκείνη την στιγμή από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου. Απλά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στις 18 Οκτωβρίου, ο κ. Γαλούνης προσπάθησε να δώσει μία απάντηση, παρουσιάζοντας στοιχεία για τα συνολικά έσοδα του Δήμου, που ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που ανέφερε ο Δήμαρχος, που ήταν συγκεκριμένα τα έσοδα στην ύδρευση.

Αυτή η προσπάθεια του κ. Γαλούνη, θεωρήθηκε παραπλανητική και παραπληροφόρηση από τον Δήμαρχο Γιάννη Τριανταφυλλάκη, κάτι το οποίο τον έκανε να απαντήσει σε υψηλούς τόνους στον Ερ. Γαλούνη.

Το τοπικό blog mytikaspress, σήμερα παρουσιάζει ένα άλλο επίσημο έγγραφο από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Αγρινίου, όπου και εκεί υπάρχουν οφειλές του Δήμου Ξηρομέρου ύψους 19.467 €, που ο Δήμος Ξηρομέρου μέχρι σήμερα δεν φρόντισε να εξοφλήσει και η νέα διοίκηση δρομολογεί την εξόφληση τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button