ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δήμος Θέρμου: 15.535 ευρώ επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εξόφληση υποχρεώσεων

Το υπουργείο Εσωτερικών, προχώρησε σε επιχορήγηση συνολικού ποσού έως 264.846,00€ σε δήμους της χώρας (ανάμεσά τους ο δήμος Θέρμου) που αναφέρονται αναλυτικά στον ακόλουθο πίνακα, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους από διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 19/7/2018 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων».

Για την εξόφληση των υποχρεώσεών τους από τις ανωτέρω δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, οι επιχορηγούμενοι Δήμοι υποβάλλουν κάθε φορά στο Υπουργείο Εσωτερικών Εντολές Εξόφλησης σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία της αριθμ. 42266/13-8-2018 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών. Οι εν λόγω Εντολές κατόπιν ελέγχου, θα αποστέλλονται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο θα προχωρά στην πληρωμή του καθαρού ποσού προς τους τελικούς δικαιούχους και στη μεταφορά του συνολικού ποσού των κρατήσεων και παρακρατήσεων προς τον επιχορηγούμενο Δήμο για την άμεση απόδοσή τους.

Τα ανωτέρα ποσά εγγράφονται με αναμόρφωση, στον προϋπολογισμό εσόδων οικονομικού έτους 2019 των δικαιούχων Δήμων, σε ανεπτυγμένη μορφή του ΚΑ 1219 “Λοιπές επιχορηγήσεις”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button