ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δήμος Θέρμου: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων

Με 385.566,84 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο δήμος Θέρμου για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων, την προμήθεια πάγιου εξοπλισμού και ενός οχήματος

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα εγκρίθηκε το ποσό των 385.566,84 ευρώ για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων, την προμήθεια πάγιου εξοπλισμού και ενός οχήματος για τον δήμο Θέρμου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Στέλιος Πέτσας:


«ακόμη €5 εκατ. δόθηκαν σε 31 Δήμους για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τα οποία αυξάνουν σε συνολικά €10 εκατ. το ποσό που έχει διατεθεί στην Αυτοδιοίκηση από το Πρόγραμμα Άργος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η χρηματοδότηση αφορά από καταφύγια ζώων μέχρι την προμήθεια πάγιου εξοπλισμού, αλλά και με τη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου οργανωμένου προγράμματος στειρώσεων που έγινε ποτέ, παραμένουμε προσηλωμένοι στον κοινό μας στόχο: κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο».

Αναλυτικά οι 31 δήμοι της χώρας:

Αναφορικά με τον δήμο Θέρμου, η χρηματοδότηση από το εν λόγω πρόγραμμα θα είναι ύψους 385.566,84 ευρώ και αφορά:

  • την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων,
  • την προμήθεια πάγιου εξοπλισμού και οχήματος.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας εξέφρασε την ικανοποίηση του και σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε τα εξής:

«Η προστασία των αδέσποτων ζώων είναι υπόθεση όλων μας. Είναι πολιτισμός!

Η δημοτική αρχή Θέρμου διεκδίκησε και πέτυχε την χρηματοδότηση κατασκευής του νέου καταφυγίου, προκειμένου τα αδέσποτα να έχουν την φροντίδα τους, να μην ζουν την εγκατάλειψη, αλλά και να δημιουργήσουμε δυο νέες θέσεις εργασίας στον δήμο μας μέσα από το πρόγραμμα ευζωίας ζώων συντροφιάς που θα εφαρμόσουμε»

Επιπλέον, με 42.600 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί και ο Δήμος Μεσολογγίου για τη προμήθεια εξοπλισμού, οχήματος, δαπάνες και υπηρεσίες στείρωσης.

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ “ΔΗΜΑΡΧΕ”! ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ” ΘΕΡΜΟΥ ΑΝ ΒΑΡΥΣΤΟΜΑΧΙΑΣΕΤΕ ΝΑ ΠΙΕΙΤΕ ΣΟΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button