ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δήμος Θέρμου: Χρηματοδότηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες

180 χιλιάδες ευρώ στον δήμο Θέρμου με απόφαση Πέτσα

Με ποσό 180 χιλιάδες ευρώ ενισχύεται ο δήμος Θέρμου για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες.

Την σχετική απόφαση υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.


Πρόκειται για το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας» και η χρηματοδότηση του ανωτέρω ποσού θα γίνει απολογιστικά σύμφωνα με τη πρόοδο των έργων και με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο ΥΠ.ΕΣ.

Ανακοίνωση του γραφείου του Κώστα Καραγκούνη:

«Εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, χρηματοδότηση του δήμου Θέρμου του νομού Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού της Χώρας».

Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 180.000,00 ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει απολογιστικά σύμφωνα με την πρόοδο των
έργων.

Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα που από την πρώτη στιγμή έθεσε προς την κυβέρνηση ο δήμαρχος του Θέρμου κ. Κωνσταντάρας και που εδώ και αρκετά χρόνια απασχολεί την ευρύτερη περιοχή, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τα βαρέα οχήματα που διασχίζουν καθημερινά τμήματα της αγροτικής οδοποιίας του δήμου, προκαλούν φθορές, η αποκατάσταση των οποίων είναι αδύνατο να επέλθει μόνο από τα δημοτικά κονδύλια, καθιστώντας την κατ’ αυτόν τον τρόπο επικίνδυνη προς χρήση.

Ο κ. Καραγκούνης, θα ήθελε να ευχαριστήσει προσωπικά τον κ. Πέτσα για το ενδιαφέρον που επέδειξε επί του θέματος και την έγκριση της χρηματοδότησης που θα επιφέρει την αποκατάσταση των ζημιών και θα εμποδίσει πιθανές ζημιές στο μέλλον».

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button