ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δήμος Ναυπακτίας: Τί απαντά για τη διαχείριση ως προς τα αδέσποτα ζώα

Ενημέρωση για τη διαχείριση του Δήμου Ναυπακτίας ως προς τα αδέσποτα ζώα

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Ναυπακτίας με την οποία ενημερώνει για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί και στη δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν στις δαπάνες των τελευταίων ετών για τη διαχείριση, τις τροφές και την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων.

Λίγες μέρες νωρίτερα φιλοζωική οργάνωση της Ναυπάκτου ανακοίνωσε πως πλέον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο δυσβάσταχτο κόστος για τις τροφές, τις στειρώσεις και την ιατρική φροντίδα των ζώων με αποτέλεσμα το καταφύγιο να οδηγείται σε κλείσιμο.


Ο δήμος Ναυπακτίας στέκεται στην χρηματοδότηση και τις δαπάνες των τελευταίων ετών που αφορούν τα παραπάνω και σημειώνει πως σε συνεργασία με τις δύο φιλοζωικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και τους πολίτες εθελοντές, καλύπτουν τις ανάγκες 800 και πλέον αδέσποτων σκύλων και εκατοντάδων αδέσποτων γατών.

Για τις φιλοζωικές ομάδες τονίζεται πως ο Δήμος συνδράμει με κάθε τρόπο (υλικά, καθαριότητα κτλ) τις φιλοζωικές ομάδες ώστε να διασφαλίζονται οι συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων στους χώρους που διατηρούν. Ενώ, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου  κ.Ντίνος Ζορμπάς έχει πολλές φορές καλύψει ο ίδιος, ακόμη και με προσωπικά του έξοδα, τροφές, στειρώσεις, φάρμακα και υλικά για κατασκευές στο υφιστάμενο καταφύγιο.

Αναλυτικά: 

«Με αφορμή την καταγγελία στην οποία προέβη συγκεκριμένη φιλοζωική ομάδα, ο Δήμος Ναυπακτίας προχωρά στην ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί και στη δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν στις δαπάνες των τελευταίων ετών για τη διαχείριση, τις τροφές και την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων.

Συγκεκριμένα τα στοιχεία αφορούν στα έτη 2018, 2019, 2020, 2021 και 2022, κατά τα οποία καταγράφεται μία σημαντικότατη αύξηση δαπανών, που το έτος 2022 ξεπέρασε τον πενταπλασιασμό τους.

2018 2019 2020 2021 2022
Διαχείριση 10.000 €

 

10.000 € 24.480 €

 

29.000 €

 

50.000 €

 

Τροφές 14.600 €

 

18.000 € 24.500 €

 

39.800 €

 

70.000 €

 

Περισυλλογή Νεκρών 3.000 €

 

4.000 € 6.400 €

 

5.000 €

 

7.000 €

 

Παγίδα Σαρωτής 650 €

 

Την ίδια ακριβώς περίοδο, η χρηματοδότηση του Δήμου Ναυπακτίας από το κράτος ήταν:

2018 2019 2020 2021 2022
1.418,48 €

 

2.367,48 € 2.121,24 €

 

0

 

0

 

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, τα ποσά που διατίθενται από τον Δήμο είναι τα πλέον γενναιόδωρα και χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια από το κράτος και σε μία εξόχως δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Όλο αυτό το διάστημα, ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με τις δύο φιλοζωικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και τους πολίτες εθελοντές, καλύπτουν τις ανάγκες 800 και πλέον αδέσποτων σκύλων και εκατοντάδων αδέσποτων γατών.  Από την πρώτη στιγμή, και λόγω της αυξητικής τάσης του αριθμού των αδέσποτων, οι δαπάνες αυξήθηκαν αναλογικά, ενώ έχει συσταθεί και συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων, το οποίο απαρτίζουν έμμισθοι υπάλληλοι του δήμου που ταυτόχρονα αποτελούν μέλη της συγκεκριμένης φιλοζωικής ομάδας που προέβη στην καταγγελία.

Παράλληλα, ο Δήμος πραγματοποιεί αλλεπάλληλες συσκέψεις και σε τακτική βάση κοινοποιεί έγγραφα  προς τις διωκτικές αρχές, προκειμένου να προχωρούν σε τακτικούς ελέγχους για τον εντοπισμό ανεμβολίαστων και ατσιπάριστων ζώων,  δεδομένου ότι ο Δήμος Ναυπακτίας δε διαθέτει δικό του ελεγκτικό μηχανισμό (Δημοτική Αστυνομία).

Επιπλέον, ο Δήμος συνδράμει με κάθε τρόπο (υλικά, καθαριότητα κτλ) τις φιλοζωικές ομάδες ώστε να διασφαλίζονται οι συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων στους χώρους που διατηρούν. Ενώ, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου  κ.Ντίνος Ζορμπάς έχει πολλές φορές καλύψει ο ίδιος, ακόμη και με προσωπικά του έξοδα, τροφές, στειρώσεις, φάρμακα και υλικά για κατασκευές στο υφιστάμενο καταφύγιο.

Επισημαίνεται ότι, η υπόθεση των αδέσποτων μας αφορά όλους και όσα χρήματα και εάν διατεθούν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ασυλλόγιστη εγκατάλειψη των μικρών φίλων μας από τους ασυνείδητους ιδιοκτήτες τους. Ο Δήμος Ναυπακτίας καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα για την αντιμετώπιση του θλιβερού αυτού φαινομένου και ζητά τη συνεργασία και ευαισθητοποίηση όλων μας».

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button