ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δήμος Ναυπακτίας: Συνδιαμόρφωση σχεδίου για την τόνωση του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας εκκίνησε τη διαδικασία συνδιαμόρφωσης σχεδίου για την τόνωση του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας

Με επιστολές προς τα Διοικητικά Συμβούλια των επαγγελματικών φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό και την τοπική οικονομία, και προς τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Ναυπακτίας, ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας εκκίνησε τη διαδικασία συνδιαμόρφωσης ενός συνολικού σχεδίου, με στόχο την τόνωση του τουριστικού προϊόντος, της τοπικής οικονομίας αλλά και τη δημιουργία ανταγωνιστικής ταυτότητας για τον τόπο.

Η ανακοίνωση του δήμου Ναυπακτίας συνεχίζει ως εξής:

“Παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη ανακοινωθεί τα πρώτα μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση, ο Δήμος Ναυπακτίας έχει πλήρη αντίληψη της εξαιρετικά δυσμενούς πραγματικότητας που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα. Ιδιαίτερα το σύνολο των επαγγελματιών και των εργαζομένων που συνδέονται με τον τουριστικό κλάδο και την τοπική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπο με μία πρωτοφανή και κρίσιμη κατάσταση.

Για το λόγο αυτό, ζητήθηκε από τους φορείς (Σύλλογο Ξενοδόχων Ναυπακτίας, Σύλλογο Καφεστιατόρων Ναυπάκτου «Ανεμογιάννης», Σύλλογο Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί Ναυπάκτου, Εμπορικό Σύλλογο Ναυπάκτου «Ερμής», επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου-Γραφεία Ταξιδίων), με κοινοποίηση στην Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας, να θέσουν σε γνώση του Δήμου Ναυπακτίας τα σοβαρά ζητήματα της τρέχουσας περιόδου, λόγω κορονοϊού και να καταθέσουν τόσο οι συγκεκριμένοι φορείς όσο και οι δημοτικές παρατάξεις τις προτάσεις τους, που θα αποτελέσουν το αντικείμενο ευρείας διαβούλευσης.

Βούληση του Δήμου Ναυπακτίας είναι να ακολουθηθεί μία σοβαρή παραγωγική διαδικασία που προβλέπει συγκεκριμένα στάδια διαλόγου και επεξεργασίας προτάσεων με τη συμμετοχή όλων. Οι επαγγελματίες δε θα πρέπει να είναι απλοί ακροατές ή παρατηρητές ενός Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο δεν έχουν θεσμικό ρόλο, αλλά συνδιαμορφωτές του σχεδίου, το οποίο θα έρθει προς τελική συζήτηση και έγκριση στο ανώτατο όργανο του Δήμου.

Η συνεργασία όλων μας είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button