ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δήμος Μεσολογγίου: «Πυρά» κατά αντιπολίτευσης για την μη τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας

Η αντιπολίτευση καταψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας

«Ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου ποιόν και γιατί ενοχλεί;», ρωτά η δημοτική αρχή του δήμου Μεσολογγίου, μετά την χθεσινή καταψήφιση απο την αντιπολίτευση της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου.

«Όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την αρνητική εξέλιξη ας γνωρίζουν ότι με αυτές τις επιλογές καταδικάζουν και εμποδίζουν το δήμο μας να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.


Αναλυτικά:

«Φρένο στην βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου έβαλε για άλλη μια φορά η αντιπολίτευση η οποία στάθηκε απέναντι σε άλλη μια ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ πρόταση της δημοτικής αρχής χωρίς καμία επαρκή δικαιολογία.

Δυστυχώς πρόκειται για τις ίδιες δυνάμεις που καταδίκασαν τον Δήμο σε υποστελέχωση και ειδικά κρίσιμων υπηρεσιών και συνεχίζουν την ίδια προσπάθεια και πάλι! Αυτή τη φορά στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την απόφασή τους να καταψηφίσουν την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Η πρόταση αφορούσε την δημιουργία στο Δήμο μας:

• τμήματος για τα κοιμητήρια
• τμήματος για την πολιτική προστασία
• τμήματος για την δημοτική περιουσία
• τμήματος για την αυτεπιστασία μικρών παρεμβάσεων και επισκευών

Και δεν βρήκε σύμφωνη την αντιπολίτευση!

Τελικά πόσο πραγματικά θέλουν κάποιοι άνθρωποι να αλλάξουν και να εξελιχθούν τα πράγματα στο Δήμο μας;
Παρότι η τροποποίηση του Ο.Ε.Υ είναι υποχρεωτική εκ του νόμου, εμπόδισαν την δημοτική αρχή στο σχεδιασμό της και ανέκοψαν την στόχευση της να εξαλειφθούν κάποιες από τις δυσλειτουργίες στις δημοτικές υπηρεσίες προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη αλλά και αξιοποίηση των δυνατοτήτων των εργαζομένων.

Όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την αρνητική εξέλιξη ας γνωρίζουν ότι με αυτές τις επιλογές καταδικάζουν και εμποδίζουν το δήμο μας να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας. Ταυτόχρονα στερούν την δυνατότητα να αναπληρωθούν οι θέσεις όσων συνταξιοδοτούνται ή μετατάσσονται και να λειτουργήσουν στοιχειωδώς στελεχωμένες οι τεχνικές, οικονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Η κοινωνία ας κρίνει ποιοι θέλουν να προχωρήσει ο Δήμος μας εμπρός ή να αποτελεί μια δυσκίνητη μηχανή που δεν θα μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των δημοτών».


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button