ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δήμος Μεσολογγίου: Παρέμβαση στο ΣτΕ για την Ελιά Καλαμών

Ένα μείζον ζήτημα για όλους τους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, αλλά και τους εμπλεκόμενους κλάδους γύρω απ’ την παραγωγή, εμπορία, τυποποίηση, πώληση και εξαγωγή ελιάς Καλαμών που αφορά το ΠΟΠ του προϊόντος βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο.

Ειδικότερα, χθες συζητήθηκε στο Σ.τ.Ε η προσφυγή Συνεταιρισμού της Μεσσηνίας κατά της Υπουργικής Απόφασης με την οποία ετέθη ως συνώνυμο της ποικιλίας Καλαμών το “kalamata” με αποτέλεσμα να δύναται να διατηρεί το όνομά της, ξεπερνώντας τα κωλύματα που θέτει η περιορισμένη, χωροταξικά, αναγνώριση του προϊόντος ως ΠΟΠ.


Ο Δήμος Μεσολογγίου, όπως τονίζεται σε ενημέρωσή του, ο οποίος τυγχάνει ο Δήμος με την μεγαλύτερη παραγωγής Ελιάς Καλαμών όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως, από την πρώτη στιγμή άσκησε παρέμβαση στη δίκη και παρακολουθεί στενά το θέμα σε όλες του τις πτυχές. Στην συζήτηση της υπόθεσης παραστάθηκε ενώπιον του Σ.τ.Ε ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος ενώ τόσο η πληρεξούσια δικηγόρος του Δήμου, κα Αγγελοπούλου, όσο και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου, κ. Παπουτσάκης, ο οποίος παραστάθηκε στη δίκη για λογαριασμό ιδιωτικών επιχειρήσεων του κλάδου, μετά το πέρας της δίκης εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης.

Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή για να την προδικάζει κανείς και αναμένοντας την έκδοση της απόφασης θεωρούμε αδιαμφισβήτητο το δικαίωμα του προϊόντος να διατηρεί το ίδιο όνομα, όπως είναι ευρέως αναγνωρισμένο επί σχεδόν ένα αιώνα.

«Αναλογιζόμενοι όλες τις ευεργετικές συνέπειες που έχει για τον τοπική, αλλά και εγχώρια οικονομία είμαστε αποφασισμένοι να το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο, διότι για τον δήμο μας ο πρωτογενής τομέας και ο παραγωγικός κλάδος αποτελούν προτεραιότητα», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

 

 

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button