ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Ξεκίνησαν οι ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Ξεκίνησαν οι ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών στις περιοχές του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος, έχουν εντοπισθεί οι εστίες που καταγράφονται τα σοβαρότερα προβλήματα ενώ την Πέμπτη ξεκινούν οι ψεκασμοί στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είτε αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία είτε συνεργαζόμενος με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει ξεκινήσει τις ενέργειες καταπολέμησης των κουνουπιών. Αρχικά, έχουν εντοπισθεί οι εστίες όπου καταγράφονται τα σοβαρότερα προβλήματα συσσώρευσης μεγάλων πληθυσμών κουνουπιών, ενώ σε εξέλιξη και με ίδιους πόρους βρίσκονται οι επίγειοι ψεκασμοί στην περιοχή του Αιτωλικού. Στην ίδια περιοχή θ’ ακολουθήσει κι εναέριος ψεκασμός.

Για την περιοχή του Μεσολογγίου, οι ψεκασμοί ξεκινούν την Πέμπτη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, περιλαμβάνοντας φρεάτια αλλά και χώρους με αυξημένη βλάστηση. Περί τα μέσα του Απριλίου προβλέπεται να ξεκινήσουν κι εναέριοι ψεκασμοί. Στις δράσεις των δυο φορέων Δήμου και Περιφέρειας ανήκει και η διοργάνωση ενημερωτικής συνάντησης στο Αιτωλικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button