Δήμος Μεσολογγίου: Καταγγελία εργαζομένων για την εκχώρηση απορριμματοφόρου σε ιδιώτη

Από το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Μεσολογγίου εκδόθηκε ανακοίνωση – καταγγελία, όπου γίνεται λόγος για «ξεπούλημα», με αφορμή την εκχώρηση απορριμματοφόρου του Δήμου σε ιδιώτη για την ανακύκλωση.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος ακόμη για «παράνομη και παράτυπη απόφαση» και πως το Σωματείο θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να σταματήσει «την όποια εκχώρηση Δημόσιας Υπηρεσίας και Περιουσίας και το ξεπούλημά της».


«Δυστυχώς το ξεπούλημα συνεχίζεται.

Η Οικονομική επιτροπή με πρόσφατη απόφασή της παρανόμως, παρατύπως και πέραν από κάθε όριο λογικής, αλλά και αθέμιτου ανταγωνισμού, εκχωρεί απορριμματοφόρο του Δήμου σε ιδιώτη για την εκτέλεση της υπηρεσίας ανακύκλωσης παρ’ όλο που η υπηρεσία έχει ανατεθεί (κοστολογηθεί, συμβασιοποιηθεί) πριν δύο μήνες, να εκτελεστεί με όχημα του ιδιώτη.

Ο δήμαρχος αφού παραχώρησε πρώτα την υπηρεσία με παράνομες κατατμήσεις έναντί του ποσού των 115.000 περίπου για το 2023, μετά δίνει και οχήματα του Δήμου για να την ασκήσει ο ιδιώτης, παρόλο που δεν προβλέπεται από τις συμβάσεις.

Ξεπουλάμε δηλαδή και τα ασημικά … Λογική πουθενά.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, για μία ακόμη φορά, την πληθώρα των εργατών και οδηγών που έχει προσλάβει η δημοτική αρχή Μεσολογγίου με διάφορες μορφές εργασίας (2-8μήνα, covid κοινωφελή, πρόγραμμα 55-67, κ.α).

Το κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας, εάν συνέχιζε να την λειτουργεί ο Δήμος (όπως μέχρι το τέλος του 2022), θα ανερχόταν με πρόχειρους υπολογισμούς, π.χ με το πρόγραμμα 55-67 περίπου στις 22.000, ενώ το κόστος με πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου περίπου στις 75.000, εργαζόμενοι που ούτως ή άλλως έχουν προσληφθεί (και αγνοούνται ;! …). Νομίζουμε ότι με τα πιο απλά μαθηματικά γίνεται αντιληπτή η διαφορά κόστους…

Γίνεται αντιληπτό το παράλογο του θέματος, καθώς τελικά εκχωρώντας και οχήματα του Δήμου στον ιδιώτη, υπερβαίνουμε κάθε όριο λογικής, νομιμότητας και οικονομικής ορθολογικότητας, ειδικά σε μία σύμβαση η οποία τροποποιείται μονομερώς, γιατί ο ιδιώτης δηλώνει αδυναμία λόγω αυξημένου κόστους!

Ως Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου κάνουμε όλες τις ενέργειες για να σταματήσουμε την όποια εκχώρηση Δημόσιας Υπηρεσίας και Περιουσίας και το ξεπούλημά της.

Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό, χρειάζεται όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους Αντιπολίτευση και Συμπολίτευση, Ελεγκτικές Αρχές, καθώς και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Άρχοντες (Δήμαρχοι και σύμβουλοι)”

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: απορριμματοφόρο Δήμος Μεσολογγίου εκχώρηση εργαζόμενοι