Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δήμος Μεσολογγίου: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι με τα σκουπίδια (φωτο)

Παρέμβαση του Κ. Λύρου στην ΕΡΤ3-ο διάλογος του με την παρουσιάστρια (video)

Είναι γνωστό ότι ο δήμος Μεσολογγίου κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της κατάστασης των σκουπιδιών.

Η απόφαση έχει δίμηνη διάρκεια και ελήφθη διότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων και «σοβαρός κίνδυνος δημόσιας υγείας»


Αυτό μάλιστα ανακοινώθηκε την Μεγάλη Εβδομάδα ενώ λίγες μέρες νωρίτερα, το «όχι» του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων έγινε «ναι» για τη μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Παλαίρου. Βέβαια ο ΧΥΤΑ είναι σε απόσταση 110 χιλιομέτρων από το Μεσολόγγι και τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί. Μάλιστα, υπάρχουν και αμφιβολίες για την μεταφορά στην Πάλαιρο διότι στο παρελθόν ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ έχει βοηθήσει το Μεσολόγγι ενώ την ίδια στιγμή δεν φαίνονται απτά αποτελέσματα στις ενέργειες του δήμου Μεσολογγίου ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα στον δικό του ΧΥΤΑ.

Πολίτες διαμαρτύρονται για την  κατάσταση με τα σκουπίδια και στα social media ανεβάζουν εικόνες «απείρου κάλους» που δεν τιμούν κανένα.

Παραμονές τριημέρου της Πρωτομαγιάς, ο δήμος Μεσολογγίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλει τους πολίτες να μην εναποθέτουν απορρίμματα στους κάδους το τριήμερο προκειμένου οι χώροι να παραμείνουν καθαροί.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3  το Σάββατο, προσπάθησε να εξηγήσει το πρόβλημα και να καταθέσει το αίτημα της έκτακτης επιχορήγησης ώστε να αποπερατωθεί ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, που ως γνωστόν έχει τεθεί εκτός λειτουργίας εξαιτίας εκτεταμένης καταστροφής που υπέστη απο πυρκαγιά. Η συζήτηση του με τη δημοσιογράφο του δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, είναι χαρακτηριστική:

Παράδειγμα της κατάστασης, οι παρακάτω εικόνες από τον Πεντάλοφο Μεσολογγίου τις περασμένες ημέρες. Αντίστοιχη η εικόνα και σε άλλες Κοινότητες.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button