ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Τι απαντά ο Δήμος Μεσολογγίου για την υποστήριξη της Ε.Ο.Ε.Δ.

Παραδέχεται ότι δεν προχώρησε η αγορά εξοπλισμού

Κατόπιν δημοσιευμάτων του τοπικού τύπου αναφορικά με την υποστήριξη του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου προς την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης γίνονται γνωστά τα εξής:

 Η Ε.Ο.Ε.Δ. σε χρόνο προγενέστερο των τραγικών γεγονότων στο Μάτι Αττικής (Μάιος 2018), υπέβαλλε αίτημα για αγορά εξοπλισμού. Το αίτημα αυτό ασφαλώς δεν απορρίφθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας). Ζητήθηκε  όμως η υποβολή και δεύτερης προσφοράς για τον ίδιο αριθμό των υλικών εξοπλισμού. Οι υπεύθυνοι της Ομάδας απάντησαν πως καλύτερη οικονομική προσφορά θα πρέπει ν’ αναζητηθεί μόνο μέσω INTERNET. Η διαδικασία όμως αυτή, δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί από τις υπηρεσίες.


Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σε προηγούμενα προφορικά αιτήματα της Ε.Ο.Ε.Δ.έχει ανταποκριθεί, υποστηρίζοντας έμπρακτα την λειτουργία της.

Η ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου Παντελή Καρατσόλη, με αφορμή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, δεν επιδέχεται σχολιασμού για τις ανακρίβειες που περιέχει και την παραπληροφόρηση που επιχειρεί.

Μια ημέρα μετά την τραγωδία στην Αττική ο Δήμος, το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και το Γραφείο Εθελοντισμού, με ανακοίνωσή τους κάλεσαν κάθε πολίτη να προσφέρει φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους. Κάτι το οποίο έγινε και η βοήθεια που συγκεντρώθηκε έχει ήδη παραδοθεί.

Επιπρόσθετα, η στήριξη προς τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας αποτελεί αντικείμενο νέας πρωτοβουλίας του Δήμου, για την οποία αναμένεται η ευαισθητοποίηση του κ. Καρατσόλη.

Το κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εθελοντικές οργανώσεις είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και πολύτιμο για να γίνεται αντικείμενο  πολιτικής και ειδικά μικροπολιτικής  εκμετάλλευσης.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button