ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Δήμος Μεσολογγίου: Περιμενουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για το κύκλωμα ελληνοποιήσεων

"Οι όποιες πράξεις μελών του Δημ. Συμβουλίου δεν έχουν σχέση με την ιδιότητα τους ως αιρετοί"

Μεγάλη αμηχανία, όπως φαίνεται επικρατεί στην δημοτική αρχή του Μεσολογγίου, που ή ίδια με επίσημη ανακοίνωση της, αναφέρεται σε δυο στελέχη της – Δημοτικούς Συμβούλους , που πληροφορίες τους φέρουν ως άμεσα εμπλεκόμενους σε μεγάλο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων μεταναστών.

Ο Δήμος Μεσολογγίου, σε μια πρωτοφανή ανακοίνωση, επιχειρεί να απεμπλέξει την αυτοδιοικητική ιδιότητα των δυο ατόμων, σε σχέση με τα όσα ποινικά τους προσάπτονται. Γίνεται παράλληλα και ο πρώτος επίσημος φορέας που αναφέρεται ευθέως σε εμπλοκή αυτοδιοικητικών προσώπων.

Συγκεκριμένα, γίνεται γνωστό από τον Δήμο Μεσολογγίου ότι “…οι πράξεις στις οποίες φέρεται να προέβησαν σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δεν έχουν σχέση με την ιδιότητά τους ως αιρετοί, ούτε με υπηρεσίες που υπάγονται στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Ο Δήμος αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών για να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.”

Σύμφωνα με το newpost.gr υπάλληλοι περιφερειών εκτός Αττικής και τουλάχιστον πέντε δικηγόροι, από Αθήνα και επαρχία, εμπλέκονται, σύμφωνα με αστυνομικές, πηγές, στη σοβαρή υπόθεση παράνομων ελληνοποιήσεων, που εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Η επιχείρηση ξεκίνησε χθες το πρωί, από τους αστυνομικούς της υπηρεσίας, σε συνεργασία με ελεγκτές του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ταυτόχρονα σε πέντε πόλεις της χώρας, αφού είχαν συγκεντρωθεί τα απαιτούμενα στοιχεία, ύστερα από παρακουλουθήσεις και καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν αρχικά επ’ αυτοφώρω, σε πόλη της επαρχίας, ένας δικηγόρος, ένας υπάλληλος της περιφέρειας και τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι μόλις είχαν καταβάλει από 1.200 ευρώ έκαστος για τα έγγραφα νομιμοποίησής τους στην Ελλάδα. Ακολούθησαν οι συλλήψεις άλλων 19 ατόμων. Και οι 23 συλληφθέντες, (16 Έλληνες και επτά αλλοδαποί), μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, μαζί με τη δικογραφία που σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Μεταξύ των Ελλήνων φέρεται να περιλαμβάνονται  7 δικηγόροι, 5 δημόσιοι υπάλληλοι στελέχη Περιφέρειας καθώς και ένας υπάλληλος δημόσιου νοσοκομείου.

Μεταξύ των επτά αλλοδαπών που έχουν συλληφθεί είναι και πλαστογράφοι, οι οποίοι κατήρτιζαν πλαστά διαβατήρια και άλλα δικαιολογητικά για τους ενδιαφερόμενους. Με αυτά και με ψεύτικες βεβαιώσεις συμπλήρωναν τους φακέλους οι δικηγόροι του κυκλώματος και τους έστελναν για έγκριση στις περιφέρειες εκτός Αττικής.”

Παράλληλα, όπως φαίνεται δεν άργησε και η πολιτική διάσταση του ζητήματος , μας και υπάρχουν ήδη δημοσιεύματα στον φιλοκυβερνητικό τύπο, σχετικά με την εμπλοκή “δυο προβεβλημένων αυτοδιοικητικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας”.

Το κύκλωμα , σύμφωνα με το documentonews.gr, μετέφερε αλλοδαπούς από την Αθήνα στις «φιλικές» πόλεις και κυρίως στο Μεσολόγγι, όπου τους εμφάνιζε να εργάζονται, και με την «συνεργασία» των συλληφθέντων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπέβαλλαν τα σχετικά έγγραφα, τα οποία θεωρούνταν ως γνήσια και λάμβαναν τις ελληνοποιήσεις χωρίς να γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button