ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Αποχαρακτηρισμό δύο οδών και ένταξη στο δημοτικό οδικό δίκτυο ζητά ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

Στην υποβολή αιτήματος προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό των οδών Ναυπάκτου και Παπαδιαμοντοπούλου ως τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου, θα προχωρήσει ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, μετά από ομόφωνη απόφαση που έλαβε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο. Στο ίδιο δε αίτημα, θα περιλαμβάνεται ο εκ νέου χαρακτηρισμός των δυο τμημάτων (που ταυτόχρονα αποτελούν τις δυο κύριες εισόδους της πόλης) ως μέρη του δημοτικού οδικού δικτύου.

Ο εισηγητής του θέματος αντιδήμαρχος Γιώργος Καραπαπάς, στην τοποθέτησή του τόνισε πως ο αποχαρακτηρισμός και η ένταξη των παραπάνω οδών στο δημοτικό οδικό δίκτυο, είναι επιβεβλημένη καθώς οι συνθήκες πλέον έχουν διαφοροποιηθεί. Επί της ουσίας και οι δυο δρόμοι ανήκουν στον αστικό ιστό ενώ σκοπός του αποχαρακτηρισμού είναι η ανάληψη της αρμοδιότητας συντήρησής τους από το Δήμο.


Λαμβάνοντας το λόγο στο θέμα, ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος συνεχάρη τις υπηρεσίες του Δήμου για την άμεση προετοιμασία της πρότασης, καθώς – όπως είπε – τα δυο αυτά οδικά τμήματα θα πρέπει να περιέλθουν στην ευθύνη του Δήμου έτσι ώστε να ενταχθούν σε πρόγραμμα ανάπλασης που θα επιτρέψει κατασκευή απαραίτητων υποδομών όπως βελτίωση του οδοστρώματος, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομος και φωτισμός.

Μετά δε το τελευταίο τραγικό περιστατικό απώλειας ανθρώπινης ζωής λόγω και της κακής κατάστασης του δρόμου (οδός Ναυπάκτου) η παρέμβαση είναι αναγκαία κι επιβεβλημένη για την ασφάλεια των δημοτών. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, έχει υπάρξει αρχική διαβούλευση με δημότες που κατοικούν στις περιοχές τις οποίες διέρχονται οι δυο οδοί, καθώς επίσης και με την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας. Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τεθεί στο αμέσως επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αποχαρακτηρισμού με έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button