Γεγονότα

Δήμος Αμφιλοχίας: Κατάλληλα τα νερά κολύμβησης στο Μενίδι

epi-menidi

Αλλαγή στα δεδομένα περί ακαταλληλότητας των υδάτων για την παραλία του Μενιδίου  μετά τα αποτελέσματα δειγματοληψίας που έγινε από τον δήμο της Αμφιλοχίας σε εργαστήριο στην Αρτα. Να σημειωθεί πάντως πως ο δήμος Αμφιλοχίας δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα και μόνη αρμόδια υπηρεσία είναι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας 
και Υγιεινής της Περιφέρειας, η οποια και θα κάνει δεύτερη μέτρηση την Δευτερα

Σύμφωνα με το e-maistros.gr:
Αποτελέσματα της τελευταίας δειγματοληψίας στην οποία προέβη ο Δήμος Αμφιλοχίας το πρωί της Δευτέρας, διέψευσαν την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Αι/νίας περί ακαταλληλότητας των υδάτων στο Μενίδι: «Απαγορεύεται η κολύμβηση σε όλο το μήκος της ακτής Μενιδίου ΤΚ Μενιδίου Δήμου Αμφιλοχίας», η οποία αναστάτωσε κατοίκους και ελεύθερους επαγγελματίες. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων που βγήκαν σήμερα το πρωί από το χημείο της Άρτας, πιστοποίησαν την καθαρότητα των υδάτων και είναι ηλίου φαεινότερο, ότι η λήψη των προηγούμενων δειγμάτων πραγματοποιήθηκε σε περίοδο εργασιών αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, χωρίς να γίνει, μετά το πέρας τους, δεύτερη δειγματοληψία. Φαίνεται ότι η Περιφέρεια, εσπευσμένα και απερίσκεπτα προχώρησε σε μια ανακοίνωση, η οποία θα στιγμάτιζε άδικα το γραφικό χωριό του Μενιδίου.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση για την καταλληλότητα κολύμβησης στην ακτή Μενιδίου:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Αμφιλοχία 03/07/2014

Ταχ. Δ/νση: Γ. ΣΤΡΑΤΟΥ 5
Τ.Κ. : 30500
Τηλ. : 2642360424
FAX : 2642360414
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΑΚΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ

Μετά την απόφαση περί καθορισμού της καταλληλότητας των ακτών στην περιοχή του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, ο δήμος Αμφιλοχίας προέβει τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 σε τριπλή δειγματοληψία στην παραλία του Μενιδίου σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο.
Απέστειλε τα δείγματα για εξέταση σε πιστοποιημένο εργαστήριο στο οποίο στέλνει και το σύνολο των δειγμάτων πόσιμου νερού για εξέταση καταλληλότητας.
Τα αποτελέσματα που προέκυψαν είναι τα παρακάτω και χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής ποιότητας για κολύμβηση.
Κατόπιν τούτου ενημερώνουμε το κοινό ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα και ο κόσμος μπορεί να επισκέπτεται την παραλία Μενιδίου.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ : 30/06/2014
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ : 30/06/2014
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ : 01/07/2014
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ: 03/07/2014
ΕΙΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ :
ΝΕΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ :
Νο1-05ΙΑN
ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ
82430

metrisi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button