Άποψη

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: "Να εισπράξετε από τους έχοντες και κατέχοντες"

epi-dimarxeio-bonitsa1Γράφει ο: Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής

Μαθηματικός

-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από   ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Το παραπάνω  αίτημα , δυστυχώς μέρα με τη μέρα,  καθίσταται άμεσο και επιτακτικό.

 Δήμαρχε κ Αποστολάκη , ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ και ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ .

Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και Χαρούμενες Γιορτές.

Τη Πέμπτη 22-12- 2016 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.

Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η πολιτική ανεπάρκεια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ Μπαλατσούρα , σε ότι αφορά την άσκηση των καθηκόντων του. Στα 35 χρόνια που ασχολούμαι με τη πολιτική έχω παρακολουθήσει συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων σε 17 διαφορετικές πόλεις ανά την επικράτεια.  Χειρότερο Δημοτικό Συμβούλιο ως προς  τη λειτουργία του δεν έχω συναντήσει.

Χαιρετίζω και συγχαίρω τη πρωτοβουλία κατοίκων της Βόνιτσας για τη συλλογή υπογραφών με αίτημα μείωση στις  τιμές ύδρευσης  και αποχέτευσης. Συγχαίρω το κάθε Δημότη που υπέγραψε. Κάτω από τη πίεση αυτών των υπογραφών το ΔΣ συζήτησε το αίτημα τους.

Επίσης το  2016 έγινε η λαϊκή συνέλευση στη Πογωνιά, κάτω από τη πίεση των υπογραφών των 247  κατοίκων Πογωνιάς- Στενού και ευρύτερης περιοχής.

 Μόνο έτσι  ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και η Δημοτική του κατάλαβαν ότι οι πολίτες έχουν προβλήματα και ότι ο Δήμος δεν είναι ούτε τσιφλίκι τους,  ούτε τον κληρονόμησαν. Βεβαίως έχουν τη πολιτική  νομιμοποίηση μέχρι τέλους της θητείας τους να διοικούν το Δήμο και να παίρνουν αποφάσεις.

 Εμείς σαν αντιπολίτευση κάνουμε έλεγχο σε πράξεις πολιτικές και ΟΧΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, προτείνουμε λύσεις. Αυτό είναι το πολιτικό παιχνίδι στη Δημοκρατία. Ενοχλούμε; Ναι, ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για αυτό  και ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ.

Καλώ όλους τους Προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων , τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων ως οφείλουν πολιτικά και νομικά,  ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΜΗΝΟ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ λαϊκών   συνελεύσεων  σε κάθε κωμόπολη και χωριό.

 ΚΑΛΩ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ κ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΘ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ που  επιγραμματικά ονομάζεται ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. Τι φοβάστε Δήμαρχε κ Αποστολάκη;

Με αυτές τις συμμετοχικές διαδικασίες θα λειτουργήσει άμεση η Δημοκρατία.

Το αίτημα των κατοίκων της Βόνιτσας ήταν δίκαιο και ορθώς ικανοποιήθηκε.    Εύκολα προκύπτει μετά τη μείωση της τιμής του νερού στο πρώην Δήμο Ανακτορίου ότι τα έσοδα του Δήμου Ακτίου _ Βόνιτσας θα μειωθούν. Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα αποφάσισαν την αύξηση της τιμής του νερού στους πρώην Δήμους Παλαίρου και Μεδεώνος. Εδώ να σημειώσουμε ότι δεν θα αυξηθεί η τιμή του νερού στη Πογωνιά ,στο Στενό λόγω του ότι το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση.

Η πολιτική αυτή  της αύξησης  της τιμής του νερού   είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΝΑΛΓΗΤΗ.

Δεν μπορεί ο Δήμος σε βάθος χρόνου να μην εισπράττει  για μικροπολιτικούς λόγους και από την άλλη να αυξάνει τις τιμές του νερού.

Δεν μπορεί για παράδειγμα στο πρώην Δήμου Παλαίρου 33 Δημότες να χρωστάνε περίπου 470.000 ευρώ σε βάθος χρόνου από το 1995 και οι συνεπείς Δημότες να καλούνται να πληρώσουν τεράστιες αυξήσεις. Πήρα απάντηση από το Δήμο και συγκεκριμένα από την Οικονομική Υπηρεσία την 15η Ιουλίου 2015 και αριθμό πρωτοκόλλου 8491. << Οι τριάντα τρεις (33) οφειλέτες με τα μεγαλύτερα ποσά που εδρεύουν ή έδρευαν στο πρώην Δήμο Παλαίρου οφείλουν το ποσό των 469.979, 80 ευρώ !!!!!!! συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ήδη έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση που ήταν ή είναι σε ισχύ ( βεβαιωτικοί κατάλογοι από το 1995 έως και σήμερα)>>.

Επίσης μου δόθηκε από το Δήμο  Ακτίου _ Βόνιτσας πριν τις εκλογές του 2014 το παρακάτω:

koi-ofeiletes-aktio-vonitsa

Δεν γνωρίζω  αν πλήρωσαν  ή δεν πλήρωσαν μέχρι τώρα.

Δεν μπορεί σε ολόκληρο το Δήμο οι οφειλές των Δημοτών να ξεπερνούν κατά πολύ τα 5.300.000 ευρώ και η Δημοτική αρχή να ζητά αυξήσεις.

Πολλοί μα παρά πολλοί Συνδημότες με τη πολιτική ανοχή της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής δεν πληρώνουν στο Δήμο , παρότι ο Δήμος τους πρόσφερε και τους προσφέρει υπηρεσίες. ΤΟΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

Ο γράφων έφερε το θέμα στην επικαιρότητα από το Φθινόπωρο του 2013 και ήταν ο μοναδικός. Έλεγα στη προηγούμενη δημοτική Αρχή, λέω και στη τωρινή

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΤΩΝ 500 ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ διαχρονικά  ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ( και τους τρεις πρώην Δήμους). Τότε θα εξηγηθούν πολλά.  Οι οικούντες ( κυριολεκτικά )  και παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν.

Δεν μπορεί να έχει συσταθεί  με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και ένα χρόνο επιτροπή από Δημοτικούς Συμβούλους για να εξετάσει τη πολιτική είσπραξης των οφειλών και αυτή να μην έχει συνεδριάσει ποτέ. Έτσι δεν είναι Αντιδήμαρχε Οικονομικών και Επικεφαλή αυτής της επιτροπής κ Στούπα Θεόδωρε; Γιατί δεν τη συγκαλέσατε ποτέ αυτή την επιτροπή;

Δεν μπορεί κάποιοι συνδημότες να πουλάνε το νερό μέσω των επιχειρήσεων τους και να μην πληρώνουν ποτέ σχεδόν; 

Κρίση υπάρχει , αλλά πολλές και μεγάλες οφειλές είναι και προ κρίσης. Και ρωτώ το κάθε Δημότη.  Τους λογαριασμούς  των κινητών  και σταθερών τηλεφώνων τους πληρώνουν ανελλιπώς ναι ή όχι;  Τους πληρώνουμε . Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εδώ δεν υπάρχει κρίση; Εδώ υπάρχει η φραγή των κλήσεων.

Δεν μπορεί Δήμαρχε κ Αποστολάκη και Αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι με τόσα καινούργια δίχτυα ύδρευσης να έχουμε αυτό το πακτωλό χρημάτων με  απευθείας αναθέσεις  στη συντήρηση των διχτύων.

Ζήτησα  το λόγο πέντε φορές  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης να πω τη θέση μου. Δεν μου δόθηκε για μια άλλη φορά. Η θέση μου είναι.

  • Σωστά μειώθηκε η τιμή του νερού στο πρώην Δήμο Ανακτορίου.
  • Πολιτικά απαράδεκτη και κοινωνικά ανάλγητη η αύξηση στους πρώην Δήμους Παλαίρου και Μεδεώνος. Δεν έπρεπε να γίνει καμία αύξηση.
  • Με τη σταδιακή μείωση για τους κατοίκους του πρώην Δήμου Ανακτορίου και τη σταθερότητα των τιμών στους  πρώην Δήμους Παλαίρου και Ανακτορίου θα είχαμε τη πλήρη ενιαία τιμολογιακή πολιτική.  
  • Όλο αυτό το χρονικό διάστημα των δυόμισι ετών Δημαρχίας σας κ Αποστολάκη η είσπραξη των οφειλών των Δημοτών με δόσεις  έπρεπε να ήταν μονόδρομος. ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ και ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ. Ξεκινώντας από αυτούς που χρωστάνε τα μεγάλα ποσά.
  • Η ακολουθούμενη πολιτική Δήμαρχε κ Αποστολάκη θεωρεί εμάς που πληρώνουμε Κορόιδα. Σ ας πληροφορούμε δεν είμαστε. Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ.
  • Πλήρης απαλλαγή αμοιβής νερού για όσους Δημότες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
  • Σημαντική μείωση σε οικογένειες τρίτεκνες και πολύτεκνες με εισοδηματικά κριτήρια. Όχι σε όλους τους τρίτεκνους και πολύτεκνους να το ξεκαθαρίσω.

Φίλοι Αναγνώστες

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

Η κρίση προέκυψε το 2010. Πέρασαν πολλά χρόνια  πριν, οικονομικής ευμάρειας που πολλοί δεν πλήρωναν στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους ,συνέχισαν και συνεχίζουν να μην πληρώνουν και στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας.

Ο Νόμος 3852/2010 στο άρθρο 58 << Αρμοδιότητες  του δημάρχου >>  ανάμεσα στα άλλα αναφέρει στο εδάφιο δ) Ο Δήμαρχος είναι προϊστάμενος των υπηρεσιών του Δήμου  κλπ . Από τα αναφερόμενα στο εν λόγω άρθρο προκύπτει ότι αρμόδιο όργανο του δήμου για την λειτουργία των εισπρακτικών υπηρεσιών του Δήμου είναι ο Δήμαρχος.

Τη πολιτική της ανοχής, στη  μη είσπραξη των οφειλών  ακολούθησε ο αποτυχημένος πρώην Δήμαρχος του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας κ Σολδάτος και στα ίδια χνάρια της αποτυχίας βαδίζει και ο σημερινός Δήμαρχος κ Αποστολάκης.

 ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ


 Οι λογαριασμοί θα έρχονται τώρα ανά τρίμηνο αντί ανά  εξάμηνο και αυτό έχει τη σημασία του.

  • Πλήρης απαλλαγή αμοιβής νερού για όσους Δημότες ζουν κάτω από τα όρια της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button