ΠολιτισμόςΡοή Ειδήσεων

Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας: Επαναλειτουργία της Φιλαρμονικής Μεδεώνος και ίδρυση της χορωδίας Βόνιτσας

Ο δήμος Ακτίου – Βόνιτσας ξεκινά από σήμερα την διαδικασία για την επαναλειτουργία της Φιλαρμονικής Μεδεώνος και την Ίδρυση της χορωδίας Βόνιτσας.

Όσον αφορα την Φιλαρμονική Μεδεώνος σκοπός είναι να γίνονται τα μαθήματα 7 φορές στην Κατούνα και 4 φορές συνολικά σε Αετό και Τρύφου εφόσον υπάρχουν παιδιά που ενδιαφέρονται. Στόχος είναι όλα τα παιδιά του πρώην Δήμου Μεδεώνος να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη πρόσβαση σε εκμάθηση μουσικών οργάνων Φιλαρμονικής.

Όσον αφορά την χορωδία αποτελεί στόχο τα τελευταία δύο χρόνια. Θα δημιουργηθούν 2 τμήματα ενηλίκων και ανηλίκων όπου θα μπορούν δωρεάν μικροί και μεγάλοι να πάρουν μέρος και να εκπαιδευτούν φωνητικά από επαγγελματία δάσκαλο.

Η ανακοίνωση ΝΠΔΔ Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, αναφέρει τα εξής:

“Η παροχή προσφέρεται δωρεάν και μουσικά όργανα που διαθέτουμε στη Φιλαρμονική Μεδεώνος (υπάρχει σκέψη και βάση της εξέλιξης της Φιλαρμονικής να αγοραστούν και άλλα απαραίτητα όργανα όπως και το 2021 να υπάρχει στολή για όλους τους μαθητές).

Όσον αφορά την χορωδία ένας από τους στόχους μας τα τελευταία 2 χρόνια ήταν ή δημιουργία της.

Θα δημιουργηθούν 2 τμήματα ενηλίκων και ανηλίκων όπου θα μπορούν δωρεάν μικροί και μεγάλοι να πάρουν μέρος και να εκπαιδευτούν φωνητικά από επαγγελματία δάσκαλο.

Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να δημιουργηθεί μια χορωδία που να μπορεί να παίρνει μέρος σε Πανελλήνιες και Διεθνείς εκδηλώσεις.

Οι σκέψεις μας και ο στόχος μας είναι τα τμήματα χορωδίας να επεκταθούν σε Πάλαιρο και Κατούνα.

Τόσο η χορωδία όσο και η Φιλαρμονική θα ξεκινήσουν από 1 Οκτωβρίου 2020 και οντισιόν για την καταλληλότητα των ενδιαφερόμενων από 15 Σεπτεμβρίου (η οντισιόν θα γίνει αποκλειστικά από τους επαγγελματίες δασκάλους που θα προσληφθούν).

Φυσικά τόσο η χορωδία όσο και η Φιλαρμονική θα ξεκινήσουν μόνο εφόσον την περίοδο της έναρξης των μαθημάτων, τα μέτρα για την καταπολέμησης του sars-covid-19 επιτρέπουν τα μαθήματα χορωδιών και Φιλαρμονικών.

Να ενημερώσουμε ότι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα λαμβάνονται όλα τα μέτρα που αναφέρονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα covid-19 για την λειτουργία φιλαρμονικών και χορωδιών.

Εκ μέρους του ΝΠΔΔ Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Ο Πρόεδρος

Παντελής Αποστολάκης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button