ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Χρειάζεται πολιτική ανατροπή

Γράφει ο :Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής

                        Μαθηματικός


Tέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν από την ανάληψη των καθηκόντων του Δημάρχου κ Αποστολάκη και της Δημοτικής του Ομάδας. Τον κατά γενική ομολογία αποτυχημένο πολιτικά πρώην Δήμαρχο κ Σολδάτο διαδέχθηκε ο εξίσου αποτυχημένος πολιτικά Δήμαρχος κ Αποστολάκης.

Παρά το πακτωλό χρημάτων που πήγαν σε απευθείας αναθέσεις ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ. Αν ενοχλούνται με τη γνώμη μου ότι είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ με αφήνει παγερά αδιάφορο. Εδώ είναι το βήμα του διαλόγου. Αν έχουν πολιτικά επιχειρήματα να τα παρουσιάσουν.

Αγαπητοί Αναγνώστες
ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΗ

Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου- Λαϊκή συμμετοχή- Προβλεπόμενες διατάξεις νόμων.

Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι απαράδεκτη. Οι δύο Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου τη τρέχουσα Δημοτική περίοδο απεδείχθησαν πολιτικά ανεπαρκείς στην άσκηση των καθηκόντων τους. Ο Πρόεδρος του ΔΣ κ Κουνέλης είπε στην τελευταία συνεδρίαση << αυτό δεν είναι ΔΣ, είναι τσίρκο>>. Στη περίπτωση αυτή είτε ο Πρόεδρος του ΔΣ παραιτείται είτε ο Δήμαρχος του ζητά την παραίτηση του είτε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εξέλεξαν το Πρόεδρο του ζητούν να παραιτηθεί. Μέχρι στιγμής δεν έγινε τίποτε από τα παραπάνω.

Με ποιο δικαίωμα Δήμαρχε κ Αποστολάκη, Πρόεδρε του ΔΣ κ Κουνέλη , Δημοτικοί Σύμβουλοι πλειοψηφίας και Αρχηγέ της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ Φερεντίνο δεν έγινε ποτέ η ειδική δημόσια συνεδρίαση που ονομάζεται Λογοδοσία του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής ;

Mε ποιο δικαίωμα –πλην της Λαϊκής συνέλευσης στη Πογωνιά που επέβαλλαν οι 247 υπογραφές- δεν έγιναν οι λαϊκές συνελεύσεις ανά έτος σε κάθε Δημοτική ενότητα και τοπική Κοινότητα που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις νόμων;

Μπορούν οι δύο Πρόεδροι του ΔΣ να ενημερώσουν το ΔΣ και τους Δημότες ότι εφάρμοσαν τους νόμους σε ότι αφορά τη ΠΑΡΟΥΣΙΑ των Δημοτικών Συμβούλων στις συνεδριάσεις του ΔΣ;

Δήμαρχε κ Αποστολάκη και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας ο Δήμος ούτε τσιφλίκι σας, ούτε κληρονομία σας είναι. Επιπρόσθετα ουδείς είναι πάνω από τους νόμους. Η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ δεν σημαίνει και ΑΝΟΜΙΑ. Οι ΟΤΑ είναι βάθρα της Δημοκρατίας . Η λαϊκή συμμετοχή ,την οποία τόσο πολύ αποφύγατε , είναι αναγκαία προϋπόθεση επίλυσης προβλημάτων και η εκάστοτε Δημοτική Αρχή οφείλει να την ενθαρρύνει. Ο δίαυλος αυτός επικοινωνίας ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Δυστυχώς απαξιώθηκε ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και αντικειμενικά τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και ακολουθεί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ Φερεντίνος.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗ

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

Η αδιαφάνεια, οι πανάκριβες απευθείας αναθέσεις σε συγγενείς, κουμπάρους , πολιτικά ημετέρους και εν δυνάμει πολιτικά ημετέρους, η μη είσπραξη των οφειλών των Δημοτών σε βάθος χρόνου με αντάλλαγμα τα ψηφαλάκια, η μη τήρηση ενίοτε γραπτών και άγραφων νόμων , το ρουσφέτι, η κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος σε προμήθειες και εργολαβίες που είναι έξω από κάθε λογική αθροιστικά, είναι τα χαρακτηριστικά της οικονομικής πολιτικής της πλειοψηφίας.

Σε αίτηση μου στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ανέφερα ότι γίνεται υπέρβαση του ορίου σε πολλές απευθείας αναθέσεις. Στο πλαίσιο διερεύνησης της αίτησης μου απάντησε ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης . Απόσπασμα της απάντησης.

“Τα όρια της απευθείας ανάθεσης ποτέ δεν τα ξεπέρασε ο Δήμος μας , αφού πάντα εκτελεί νόμιμες δαπάνες και διαδικασίες με όλες τις δημοσιεύσεις κλπ. Επιπλέον οι δαπάνες μας ελέγχονται προληπτικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο του Νομού Αιτ/νιας”.

Δήμαρχε κ Αποστολάκη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ τόσο τη προηγούμενη δημοτική περίοδο , όσο και στη τωρινή. Μην ξεχνάτε εκτός του προληπτικού ελέγχου , υπάρχει και ο ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ. Τότε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Δεν έχει λεφτά ο Δήμος λέει συνέχεια ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης.
Αν έχει το πολιτικό ανάστημα και το πολιτικό θάρρος να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο το εξής.

Το συνολικό ποσό που πληρώθηκε από 1-9-2014 μέχρι σήμερα σε απευθείας αναθέσεις.
To ποσό που εισέπραξαν συγκεκριμένοι εργολάβοι και προμηθευτές μέσα και έξω από το Δήμο.Μιλάμε για πολύ χρήμα. Μιλάμε για πλουτισμό μερικών σε μία τετραετία.

Καταργείται η Δημοκρατία μέσω των απευθείας αναθέσεων. Ο λόγος είναι απλός. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.

Κύριοι εργολάβοι και προμηθευτές .ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Τη καλυτέρευση της ζωής των Δημοτών σε αυτό τον υπέροχο τόπο μας ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ. Έχετε σκεφτεί πόσα χρήματα θα εξοικονομούσε ο Δήμος αν γινόταν ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ;

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΤΗ

Δήμαρχε κ Αποστολάκη απολογηθείτε πολιτικά για τα παρακάτω.

1) Μη συνολική αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας.
2) Παραχώρηση βασικών λειτουργίας του Δήμου σε ιδιώτες.
3) Εικόνα που παρουσιάζει το ιστορικό κέντρο της Βόνιτσας.
4) Η πόλη της Βόνιτσας και όχι μόνο είναι γεμάτη λακκούβες.
5) Οι κεντρικοί δρόμοι Παλαίρου και Κατούνας είναι σε άσχημη κατάσταση.
6) Αξιοποίηση της περιοχής της Σάλτινης.
7) Σταδιακά η περιοχή Παλαίρου- Πογωνιάς μετατρέπεται σε χωματερή της Δυτικής Ελλάδας. Με την πρόσφατη απόφαση για δημιουργία δεύτερου κυττάρου επιβεβαιώνεται η πλήρης αναντιστοιχία λόγων και έργων σας .
8) Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις-απτές αποδείξεις μη τήρησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου Βιολογικός καθαρισμός Παλαίρου- Δέπος- Πογωνιάς.
9) Καμία ενέργεια για δημιουργία Εσπερινού Γυμνασίου στη Βόνιτσα.
10) Μελέτη -έργα για το κεντρικό ρέμα στο Μοναστηράκι.
11) Το κυκλοφοριακό χάος στη Βόνιτσα και σε άλλα χωριά.
12) Μη λειτουργία σφαγείων στη Κατούνα.
13) Μη λειτουργία λουτρών Τρύφου.
14) Μη δημιουργία μαρίνας στη Πάλαιρο και στη Πλαγιά.
15) Η περιοχή Παλαίρου- Πογωνιάς δεν ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
16) Ουδεμία μέριμνα για το Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου στη Πάλαιρο.
17) Για το λεγόμενο πάρκο βορειοανατολικά του γηπέδου της Παλαίρου.
18) Στο κάμπο Παλαίρου- Πογωνιάς δεν λειτουργεί το αρδευτικό σύστημα.
19) Για το κάστρο της Κεκροπούλας και άλλα κάστρα του Δήμου δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτε.
20) Οι δρόμοι που συνδέουν χωριά είναι σε κακό χάλι.
21) Πολλοί αγροτικοί δρόμοι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.
22) Το δεύτερο Δημοτικό Σχολείο στη Βόνιτσα που είναι αναγκαία η κατασκευή του.
23) Για την μη ύπαρξη Παιδικού Σταθμού στη Πλαγιά.
24) Τη μη σύνδεση των κατοικιών στη Κατούνα με το νέο δίκτυο ύδρευσης.
25) Μη αξιοποίηση του Μουσείου στο Θύρρειο.
26) Καμία ενέργεια για εσωτερική σύνδεση Μοναστηράκι- Παλαίρου.
27) Καμία ενέργεια για τη δημιουργία αλιευτικών καταφυγίων -λιμανιών σε όλα τα παραθαλάσσια χωριά του Ιονίου πελάγους και του Αμβρακικού κόλπου.
28) Καμία ενέργεια για παράκαμψη Παλαίρου.
29) Καμία ενέργεια για δημιουργία γηπέδων διαστάσεων 5χ5 σε όλα τα χωριά που δεν υπάρχουν γήπεδα.
30) Καμία ενέργεια για συντήρηση δεξαμενών για τα ζώα.
Αγαπητοί Συνδημότες

Μέρα με τη μέρα το παραπάνω αίτημα για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας καθίσταται αναγκαίο και επιτακτικό.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Την Πέμπτη 30-08-2018 θα δημοσιευτεί το δεύτερο μέρος του άρθρου.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button