Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δήμος Αγρινίου: Ο απολογισμός των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Πλήθος ενημερωτικών δράσεων ευαισθητοποίησης της κοινότητας πραγματοποίησε ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Οι δράσεις έλαβαν χώρα στην πόλη του Αγρινίου, σε κοινότητες αλλά και στην πόλη της Λευκάδας και περιελάμβαναν από ενημερωτικές δράσεις και εκθέσεις φωτογραφίας, μέχρι αθλητικά δρώμενα.


Όπως αναφέρει ο σχετικός απολογισμός των δράσεων:

  • «Από τις 15 έως και τις 20 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε Έκθεση Φωτογραφίας, με θέμα τη γυναικεία κακοποίηση και τίτλο «Φως στην Αόρατη Βία», η οποία αγκαλιάστηκε θερμά από την τοπική κοινότητα Λευκάδας.
  • Το πρωί της 25ηςΝοεμβρίου, τα στελέχη της δομής, σε συνεργασία με το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, διένειμαν έντυπο πληροφοριακό υλικό και ενημέρωσαν το κοινό, σχετικά με την έμφυλη βία, αλλά και σχετικά με το έργο που επιτελείται στον Δήμο Αγρινίου.
  • Το απόγευμα της 25ης Νοεμβρίου, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου, ο Δήμαρχος Αγρινίου, μαζί με Αντιδημάρχους και παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές, φορώντας μπλουζάκια, με μηνύματα κατά της βίας, «σκόραραν ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση», σ’ έναν συμβολικό αγώνα μπάσκετ.
  • Στις 26Νοεμβρίου, σε επίσημο αγώνα μπάσκετ, μεταξύ του Α.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ και του Γ.Σ. ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ, αθλητές και διαιτησία ύψωσαν πλακάτ, με μηνύματα υπέρ της ισότητας των φύλων και ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών, συμμετέχοντας, μαζί με το φίλαθλο κοινό, στον αγώνα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας.
  • Στις 29 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με την 2ηΤΟ.Μ.Υ. Αγρινίου (Γαβαλούς), πραγματοποιήθηκε Έκθεση Φωτογραφίας, με τίτλο «Ραγισμένα Πρόσωπα, Ρωμαλέες Ψυχές» και θέμα τη γυναικεία κακοποίηση. Η μαθητική κοινότητα Γαβαλούς ενημερώθηκε σχετικά με την έμφυλη βία, αλλά και σχετικά με το έργο του Ξενώνα.
  • Από τις 23 έως και τις 25 Νοεμβρίου, το κτίριο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (πρώην Τράπεζα της Ελλάδος) φωταγωγήθηκε με πορτοκαλί χρώμα, το οποίο έχει καθιερωθεί τιμητικά για την επετειακή αυτή ημέρα».

draseis (2)

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button