ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Δήμος Αγρινίου: Κίνηση εκτόνωσης η αλλαγή του Διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας

Καθόλου τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή απόφαση του δημάρχου Αγρινίου, να προχωρήσει στην αλλαγή του προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου.

Ο Στ. Χατζηανέστης φεύγει, μετά από πολλά χρόνια, από μια υπηρεσία που υπηρέτησε με συνέπεια, αλλά που το τελευταίο διάστημα είχε μπει στην κυριολεξία στο “μάτι του κυκλώνα” εξαιτίας της μη πληρωμής των υπερωριών των εργαζομένων.

Το θέμα αφορούσε κατά κύριο λόγο τους εργαζομένους στην καθαριότητα και το πράσινο και τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης ήταν ορατά στην πόλη, στις γειτονιές και στα χωριά.

Η σοβαρότατη αυτή εμπλοκή, προκάλεσε δυσλειτουργίες και την ίδια στιγμή που η υπηρεσία δεν δέχονταν ως έκτακτες αυτές τις δαπάνες, ενέκρινε τις έκτακτες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη αυτών των αναγκών, κάτι που φάνταζε αρκετά οξύμωρο: Πως είναι δυνατόν να μην θεωρείς δαπάνες “έκτακτης ανάγκης” τις υπερωρίες στην καθαριότητα, αλλά να εγκρίνεις ταυτόχρονα την πληρωμή των διμήνων ή των τετραμήνων που καλύπτουν ακριβώς τις ίδιες έκτακτες ανάγκες που σε άλλη που σε άλλη περίπτωση δεν αποδέχεσαι πως υπάρχουν;

Παράλληλα φαίνεται πως υπήρχε και μια ακόμη εξέλιξη που “ξεχείλισε'” το ποτήρι της ανοχής εργαζομένων και συνδικαλιστών: Πληροφορίες αναφέρουν πως η ίδια υπηρεσία ενέκρινε την υπερωριακή απασχόληση εργαζομένων σε αυτήν, 100 ωρών περίπου για δυο μήνες και ακούγεται πως υπήρχαν σφοδρές διαμαρτυρίες για την αποδοχή αυτής της δαπάνης, τη στιγμή που άλλες υπηρεσίες “κόβονταν”.

Κάπως έτσι, ήρθε και η “αιφνιδιαστική επίσκεψη” του δημάρχου στην Οικονομική Υπηρεσία, όπου και διαπιστώθηκε πως υπάλληλοι απουσίαζαν χωρίς λόγο και ζητήθηκαν εξηγήσεις… Μια “έφοδος”, που φέρεται να επέφερε και κλυδωνισμούς στη δημοτική ομάδα του κ. Παπαναστασίου, που φαίνεται πως “πάσχει” σε διάφορα μέτωπα τους τελευταίους μήνες.

Η αλήθεια είναι πως η δημοτική αρχή κινήθηκε με πολύ αργούς ρυθμούς, δεν θέλησε να δώσει λύση, δεν συνεργάστηκε, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να χρονίσει και να επέλθουν οριακές καταστάσεις. Τόσο στις σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης, όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών, εξαιτίας της κακής ποιότητας των υπηρεσιών σε ευαίσθητους μάλιστα τομείς. Η πλειοψηφία του δήμου, είχε δώσει μάλιστα διαβεβαιώσεις για επίλυση του προβλήματος προ πενταμήνου, κάτι που δεν έγινε ποτέ…

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στο Αγρίνιο χειροτέρεψε εξαιτίας και των πολλών αδειών ειδικού σκοπού που δόθηκαν όπου και εδώ ο δήμος είχε μια πανελλαδική πρωτοτυπία: Πήραν άδεια όλοι οι εργαζόμενοι άνω των 60 ετών, είχαν δεν είχαν υποκείμενο νόσημα!

Η αλλαγή στη διεύθυνση της υπηρεσίας , εικάζεται πως αποτελεί μια κίνηση του Γ. Παπαναστασίου για “εκτόνωση” της κατάστασης και ίσως το επόμενο διάστημα να υπάρχουν θετικές εξελίξεις με την αποπληρωμή κάποιων από τις υπερωρίες που οφείλονται στους εργαζομένους.

Το ερώτημα όμως παραμένει: Ήταν ανάγκη να φτάσουμε μέχρι εδώ;

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close