ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Δήμος Αγρινίου: Εως 30 Απριλίου η υποχρέωση ιδιοκτητών να καθαρίσουν οικόπεδα-ακάλυπτους

Σε διαφορετική περίπτωση, προβλέπονται πρόστιμα

Ο Δήμος Αγρινίου ενημερώνει τους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές  και υπομισθωτές:

(α) οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων,
(β) οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται σε περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο,
(γ) εκτάσεων που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των περ. “(α)” και “(β)” και
(δ) εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα.

oτι, υποχρεούνται, μέχρι τις  30 Απριλίου 2023, να προβούν σε καθαρισμό των  χώρων τους και να τους συντηρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.


Ο καθαρισμός περιλαμβάνει:

1. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα,
2. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά,
3. Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου,
4. Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους,
5. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους.

Σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων θα διενεργείται αυτεπάγγελτος καθαρισμός από τον Δήμο Αγρινίου και θα επιβάλλεται ή καταλογίζεται αντίστοιχα  στους υπόχρεους:

α) πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με ελάχιστο ποσό τα διακόσια (200) ευρώ,
β) δαπάνη του αυτεπάγγελτου καθαρισμού του χώρου και απομάκρυνσης των υλικών.

Ο Δήμος Αγρινίου προσβλέποντας καλεί τους ιδιοκτήτες, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές οικοπέδων να ανταποκριθούν έγκαιρα στην υποχρέωσή για καθαρισμό των οικοπέδων τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Περισσότερες πληροφορίες  στο Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου (Τηλ. επικοινωνίας: 26413-60627-631-636).

Χορηγούμενη

EURO 2024

Ένα Σχόλιο

  1. ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ.ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΚΟΨΤΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ.ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ,ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΚΩΝ/ΝΟ…….ΜΟΝΟ Η ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ;ΤΑ ΦΙΔΙΑΠΟΥ ΤΑ ΠΑΤΕ; ΚΑΙ TIS ΒΡΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button