ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Δήμος Αγρινίου: Ενεργειακή αυτονομία και κοινωνική πολιτική

Το σχέδιο της δημοτικής αρχής του Αγρινίου, για την συμμετοχή του δήμου και των νομικών του προσώπων σε ενεργειακή κοινότητα πρόκειται να “ξεδιπλώσει” την ερχόμενη Τετάρτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος, Γιώργος Παπαναστασίου.

Όπως αναμένεται να εξηγήσει, μέσω αυτού του σχεδιασμού, ο δήμος θα μπορέσει όχι μόνο να εξασφαλίσει σε σημαντικό βαθμό ενεργειακή αυτονομία αλλά θα πάρει και βαθιά οικονομική ανάσα, αφού μέσω της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, θα διασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση δημοτικών κτιρίων, σχολείων κλπ.

Το ενεργειακό κόστος αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο πάγιο έξοδο του δήμου Αγρινίου σε ετήσια βάση, με βάση τους απολογισμούς αλλά και τους προϋπολογισμούς που συζητιούνται στο Συμβούλιο.

Η απαλλαγή από αυτό το δυσβάστακτο κόστος, ή έστω από ένα μεγάλο μέρος του, θα “λύσει τα χέρια” του δήμου, ώστε να κατευθύνει πόρους σε άλλες παρεμβάσεις.

Παράλληλα, μέσω αυτής της δράσης, θα μπορέσει να ασκηθεί και κοινωνική πολιτική, με την διασφάλιση ρεύματος σε ευπαθή νοικοκυριά κλπ.

Η ενεργειακή κοινότητα αφορά στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου σύμφωνα με πληροφορίες και η συζήτηση αναμένεται με ενδιαφέρον, μιας και ένα από τα αρχικά βασικά ζητούμενα, είναι η εύρεση του κατάλληλου χώρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button